DENİZLİ'NİN TOPLAMI KADAR BAKLAN'A YAĞDI

Denizli'nin Baklan ilçesi, 18 Temmuz Cuma günü Türkiye genelinde en fazla yağış alan yer olurken, ilçe o gün Denizli'ye düşen yağışın toplamı kadar yağış aldı.

Baklan, Türkiye'nin en yağışlı noktası oldu. 18 Temmuz 2025 günü Türkiye genelinde en fazla yağış alan yer Denizli'nin Baklan ilçesi oldu. Meteoroloji verilerine göre, Baklan’a düşen 78,3 mm yağış miktarı ile ilçe, ülke genelindeki tüm yerleşim yerlerini geride bıraktı.

Baklan’ı, Denizli’nin bir diğer ilçesi olan Pamukkale'nin Bağbaşı Mahallesi izledi. Bağbaşı’na 51,5 mm yağış düşerken, Merkezefendi ilçesinde 5,6 mm ve Pamukkale merkezde ise 2,4 mm yağış kaydedildi. Denizli'nin diğer birçok ilçesinde ise yağış miktarı ya çok düşük seviyelerde kaldı ya da hiç yağış gerçekleşmedi.

Aynı gün içerisinde ülke genelinde yağış sıralamasında üçüncü sırada Ankara Keçiören yer aldı (47,1 mm). Afyonkarahisar, Artvin, Karaman ve Sinop gibi farklı şehirlerden gelen yüksek yağış verileri dikkat çekerken, Denizli'nin iki ilçesinin üst sıralarda yer alması bölgedeki lokal sağanakların etkisini ortaya koydu.

TÜRKİYE GENELİ YAĞIŞ MİKTARI

İşte Türkiye genelinde 18 Temmuz Cuma günü en çok yağış alan merkezlerden bazıları:

????️ En Fazla Yağış Alan İlk 10 Merkez (18 Temmuz 2025)

Denizli, Baklan: 78,3 mm

Denizli, Pamukkale / Bağbaşı: 51,5 mm

Ankara, Keçiören (Ankara Bölge): 47,1 mm

Afyonkarahisar, Sinanpaşa / Çatkuyu Köyü: 40,3 mm

Artvin, Ardanuç / Aşağı Irmaklar Köyü: 37,8 mm

Ankara, Pursaklar: 36,8 mm

Karaman, Ayrancı: 36,8 mm

Afyonkarahisar, Sinanpaşa / Tazlar Köyü: 33,6 mm

Ankara, Altındağ / Gençlik Parkı: 30,1 mm

Sinop, Boyabat / Dranaz Tüneli: 25,1 mm

DENİZLİ'DE YAĞIŞ MİKTARI

Denizli'de en fazla yağış alan yerler:

Baklan: 78,3 mm

Pamukkale / Bağbaşı: 51,5 mm

Tavas / Nikfer: 17,6 mm

Serinhisar: 17,2 mm

Acıpayam: 9,4 mm

Çal: 9,0 mm

Çivril: 8,8 mm

Çivril / Kıralan Beldesi: 6,2 mm

Merkezefendi: 5,6 mm

Daha az yağış alan yerler:

Çivril / Kavakalanı Köyü: 4,2 mm

Çardak: 2,8 mm

Pamukkale (merkez): 2,4 mm

Pamukkale / Honaz Dağı Milli Parkı: 2,3 mm

Kale: 1,5 mm

Çardak Havalimanı: 1,4 mm

Bekilli: 1,4 mm

Honaz: 1,2 mm

Bozkurt: 0,4 mm

Babadağ: 0,1 mm

Yağış düşmeyen yerler (0,0 mm):

Honaz / Akbaş Köyü

Pamukkale / Güzelpınar Köyü

Kale / Kırköy Köyü

Kale / Karayayla Köyü

Çameli / Kıbarköy Yayla Köyü

Bu veriler, yağışın il genelinde oldukça düzensiz dağıldığını gösteriyor. Özellikle Baklan ve Bağbaşı gibi bazı bölgelerde şiddetli yağışlar görülürken, bazı yerleşim yerlerinde hiç yağış kaydedilmedi. Bu tür lokal sağanaklar özellikle yaz aylarında ani sel ve su baskınlarına yol açabileceğinden dikkatle izlenmeli. Yetkililer, ani ve şiddetli yağışlara karşı vatandaşları uyarırken, özellikle tarım alanları ve sulama altyapıları açısından bu yağışların dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Cuma günü meydana gelen yağışlar, Batı Anadolu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’in bazı kıyı kesimlerinde etkili oldu. Ege Bölgesi’nde yer alan bazı noktalar (özellikle Denizli ve çevresi) lokal sağanaklardan ciddi miktarda yağış aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ise o gün yağışsız geçti veya çok düşük seviyelerde yağış aldı. Bu veriler, yaz ortasında görülen kısa süreli ama şiddetli sağanakların özellikle yerel düzeyde etkili olduğunu ve bölgesel yağış farklılıklarının çok yüksek olabildiğini gösteriyor.