"HEDEFİMİZ İLK 10’A GİRMEK"
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, rektörlük görevindeki ilk 100 gününü değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı, görev süresi içerisinde hedeflerinin ilk 10 üniversite arasına girmek olduğunu kaydetti.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, 10 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla göreve başlamasının 100. gününde, yeni yönetimin icraatlarını değerlendirmek üzere PAÜ Konuk Evi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İnel, Prof. Dr. Ersan Öz ve Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Hakan Alkan, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Kurt ve Doç. Dr. Mustafa Türkan ile Genel Sekreteri Fatih Işık’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, PAÜ Rektörü Prof. Güngör, yeni yönetimin ilk 100 günlük icraatlarını anlattı, planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. yeni yönetimin ilk 100 gününe dair kapsamlı bir değerlendirme yapan Güngör, katılımcı yönetim anlayışıyla üniversitenin her alanında güçlü bir dönüşüm başlatıldığı vurguladı.
Hedef odaklı ve katılımcı yönetim anlayışıyla ilk 100 gün içerisinde önemli faaliyetlere imza attıklarını belirten Rektör Güngör, "Yapısal adımlar atarak üniversitenin akademik, idari ve fiziki kapasitesini güçlendirmeye yönelik çok boyutlu bir çalışma yürüttük. Bu süreçte, ortak akıl, katılımcılık, kurumsal aidiyet ve sürdürülebilir gelişim ilkelerini ön planda tuttuk. Katılımcı yönetim anlayışıyla kurumsal diyaloğu güçlendirdik. Ortak akıl ile daha katılımcı bir üniversite iklimi oluşturuluyor. Üniversite genelinde tüm akademik ve idari birimlerle kapsamlı istişare toplantıları gerçekleştirilerek mevcut ihtiyaçlar yerinde tespit edildi. Fakülte dekanları, yüksekokul ve enstitü müdürleri, daire başkanları, öğrenci toplulukları gibi tüm paydaşlarla düzenli temas kurulurken, eksikliklerin çözümü için hızlı ve kararlı adımlar atıldı." dedi.
AKADEMİK BAŞARIYA ÖDÜL
Doçentlik ve profesörlük kadrolarının yükseltilmesine yönelik kriter çalışmalarının tamamlandığını bildiren Güngör, ulusal ve uluslararası başarı gösteren akademisyenlerin ödüllendirilerek üniversite içinde akademik motivasyon güçlendirildiğini kaydetti.
FİZİKİ VE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR
Yeni dönemde Diş Hekimliği Uygulama Hastanesi, Teknik Bilimler MYO binası, Kırmızı Bina Güçlendirme, Merkezi Laboratuvar, elektrikli araç şarj istasyonları ve Yeşil Kampüs projeleri gibi kritik yatırımların ihale süreçlerinin başlatıldığını dile getiren Güngör, toplam yatırım bütçesi yüz milyonlarca lirayı bulan bu projelerin, PAÜ’nün altyapısını çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirmeyi hedeflediğini vurguladı.
PAÜ HASTANE BİNASINA DRONELA BAKIM
Göreve geldikleri günden itiraben çok önem verdikleri PAÜ Hastanesi'nde modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini, hayırseverlerin desteği ile yeni merkezleri devreye alacaklarını ifade eden Güngör, sık sık ziyaret ettiği PAÜ Hastanesi’nde kapsamlı tadilatlar, temizlik çalışmaları yapıldığını anlattı. Hastane binasının dış cephesinin drone ile kapsamlı bir temizlikten geçirildiğine işaret eden Güngör, MRG cihazı alımı, acil servis kapasite artırımı ve Aferez, İnme, Termal Kamera gibi yeni tıbbi hizmet birimlerinin devreye alındığını, MHRS sistemine geçiş hazırlıkları ve hastane kiosklarıyla hasta memnuniyetinin artırılmaya devam edildiğini kaydetti.
ULUSAL VE ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİ
Son üç ayda 85 yeni uluslararası akademik protokolün imzalandığını, 184 öğrenci ve 235 personelin yurt dışına gönderildiğini bildiren Güngör, "SUNY çift diploma programı, Semerkant üniversiteleriyle protokoller ve global kongrelere katılım, PAÜ’nün uluslararası görünürlüğünü artırdı. Yurt içinde ise Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli Barosu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi gibi kurumlarla çok sayıda akademik ve uygulamalı işbirliği anlaşması yapıldı." diye konuştu.
TEKNOKENT'E EK KAYNAK
Pamukkale Teknokent’e 30 milyon TL’lik ek kaynak aktarıldığını açıklayan Güngör, "Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Pamukkale Teknokent'in fiziki şartlarını genişletmek için yeni ek bina yapımı söz konusu. Girişimcilik ekosistemi güçlenen PAÜ, girişim ofisleri, Hackerspace alanları ve TEKNOFEST gibi platformlarda öğrencileri yanında yanında. TÜBİTAK destekli projeler ve 49 aktif Ar-Ge projesiyle üniversite-sanayi işbirliği ivme kazandı. Hazar Roket Takımı’nın IREC 2025'teki başarısı uluslararası gurur kaynağı oldu." ifadelerini kullandı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Eğitim Fakültesi’ndeki birçok bölümün ulusal akreditasyon aldığını dile getiren Güngör, Çal MYO’da Türkiye’nin ilk Dijital Tarım Teknolojileri Programının açıldığını bildirdi.
HEDEFİMİZ GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE
Toplantıda, akademik teşvik sisteminden fiziki yatırımlara, hastane modernizasyonundan dijital altyapı çalışmalarına, uluslararasılaşmadan teknokent projelerine kadar pek çok alanda somut adımlar atıldığı paylaşıldı.
Akademik başarıda şu anda 42. sırada olduklarını, 4 yıllık görev süresi içerisinde hedeflerinin ilk 10 üniversite arasına girmek olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör, "Göreve geldiğimiz günden itibaren şeffaflık, katılımcılık ve kalite odaklılık ilkeleriyle hareket ediyoruz. Eğitimde, sağlıkta, teknolojide, uluslararasılaşmada ve kurumsal aidiyette büyük bir değişim sürecine girdik. Güçlü Üniversite, Etkili Toplum vizyonuyla Pamukkale Üniversitesi’ni yalnızca bölgesel değil, küresel bir referans noktası haline getirmek için çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.