HASTANE BİNASI DRONLA YIKANDI
14 katlı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nin cam dış cephesi, dron kullanılarak tazyikli su ile temizlendi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, 10 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla göreve başlamasının 100. gününü dün tamamladı. Yeni yönetimin icraatlarını değerlendirmek üzere PAÜ Konuk Evi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Prof. Güngör, gerçekleştirdikleri çalışmalara dair kapsamlı bir değerlendirme yaptı, planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. PAÜ'yü hep birlikte ileriye taşıyacaklarını ifade eden Rektör Güngör, “Üniversitemizi Türkiye'deki ilk 10 üniversite arasına taşıma hedefimize; kimseyi ötekileştirmeden, ortak akıl ile herkesin Pamukkale Üniversitesi'ne aidiyet duygusuna sahip olmasına yönelik adımlar atarak ilerliyoruz. PAÜ’de akademik ve idari yapının tamamını kucaklayarak, birlik ve beraberlik duygusuyla her alanda üniversitemizi daha iyi noktaya taşıyan çalışmalar yürütüyoruz. Tek hedefimiz var. O da, var gücümüzle üniversitemizin ve Denizli'mizin gelişimine katkı sağlamak. Bunu da hep birlikte başaracağız” dedi.
FİZİKİ İYİLEŞTİRMEYE ÖNEM VERİLİYOR
Üniversitedeki akademik çalışmaların yanı sıra fiziki ve teknolojik iyileştirme çalışmalarına da önem verdiklerini belirten Güngör, yatırım programında olan ve ihale aşamasında bulunan projeler hakkında bilgi verdi. Tıp fakültesi hastanelerinin bir üniversitenin ön yüzü olduğunu, o bölgede vatandaşları kucaklayan ana birimlerden olduğunu vurgulayan Güngör, “Dolayısıyla oradan başlamak üzere modern ve sağlıklı bir yapının oluşması için binanın girişinden çatısına kadar hangi fiziki çalışmaya, hangi tamirata ihtiyaç varsa onlar hemen gelir gelmez hızla belirlendi ve çalışmaları başlattık.
KATLARI DOLAŞTI, İHTİYAÇLARI TESPİT ETTİ
Hastane katlarını dolaşıp ihtiyaçları gözlemlediklerini, insanların sıkıntı ve dertlerini dinlediklerini ifade eden Güngör, geceleri de hastaneye gittiğini, hatta “rektör çıkabilir” diye espri de yapıldığını dile getirdi. Kurban Bayramında topyekun ekip olarak tepeden tırnağa kadın doğum ve enfeksiyon gibi belli girilmemesi gereken lokasyonların dışındaki odalar hariç tamamını dolaşıp insanların gönüllerini aldıklarını belirten Güngör, acilden başlamak üzere hem fiziki iyileştirme çalışmaları hem temizlik yaptıklarını, toplam 15 bin metre kare yerin Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Derya Baltalı tarafından boyatıldığını kaydetti.
YILLARDIR TEMİZLENMİYORDU
PAÜ Rektörü Prof. Güngör, yıllardır temizlenemeyen 14 katlı hastane binasının dış cephesinin ilk kez dron destekli basınçlı su sistemiyle yıkanmaya başlandığını açıkladı. Camlar yıllardır temizlenemediği için neredeyse dışarısının görünmez hale geldiğini ifade eden Güngör, “Hasta ve hasta yakınları da camların temizliğinden dolayı memnuniyetlerini belirtiyorlar. Sadece camlar değil dışı yapının tamamı kimyasallarla temizleniyor. Temizlik firması ortamın berraklığı konusunda uzun süre garanti veriyor. Bu uygulamanın hayata geçmesinde destek sağlayan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sayın Derya Baltalı’ya özellikle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.