CANKURTARAN’DA TAŞKINLARI ÖNLEYECEK PROJE

Pamukkale’ye bağlı Cankurtaran Mahallesi’nde yaşanan su taşkınlarını önlemek amacıyla yeni bir yağmur suyu hattı çalışması başlatıldı.

 

Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Cankurtaran Mahallesi’nde, yoğun yağışların olduğu dönemlerde su taşkınları görülüyordu. Can ve mal güvenliğinin yanı sıra tarım arazileri ve doğal yaşamın da olumsuz etkilendiği taşkınlara çözüm amacıyla yeni bir yağmur suyu hattı çalışması başlatıldı. 

DESKİ, yoğun yağışlarda yağmur sularını doğrudan yerleşim alanlarına taşınması sorununu da inşa ettiği tahliye sistemi ile ortadan kaldıracak. 

Bölgeye 110 metre uzunluğunda ve 3 metre çapında kutu menfez ile 50 metre uzunluğunda trapez kesitli açık menfez yapılacak. Bu sayede, yoğun yağışlar sonrası oluşan yüzey sularının daha hızlı ve güvenli şekilde tahliye edilmesi planlanıyor.