PAÜ’DE AKADEMİK BAŞARILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, son beş yılda akademik başarılarıyla öne çıkan öğretim üyelerini taltif ve teşekkür töreninde onurlandırdı. Üniversitenin hedeflerini paylaşan Güngör, PAÜ’yü ilk 10’a taşıma kararlılığını vurguladı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, son beş yılda akademik çalışmalarıyla fark yaratan öğretim üyelerini onurlandırmak amacıyla düzenlenen taltif ve teşekkür törenine katıldı. Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Rektör Güngör’ün göreve gelişinin ilk 100 gününde gerçekleştirilen icraatların yer aldığı bir videonun gösteriminin ardından, Güngör açış konuşmasını yaptı.

REKTÖR GÜNGÖR’DEN AKADEMİK DESTEK VURGUSU

Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör, konuşmasında son üç ayda üniversite genelinde yapılan iyileştirmelere değindi. Akademik üretkenliği artırmak için sistematik adımlar atıldığını belirten Güngör, tüm üniversite bileşenlerine teşekkürlerini iletti. Güngör, “Bu üniversitenin gelişimi, sadece yönetimin değil, tüm akademik camiamızın ortak emeğidir. Her bir hocamızın katkısı kıymetlidir. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ VE DESTEK PROGRAMLARI

Konuşmasında, son 100 günde hayata geçirilen iyileştirme ve destek uygulamalarını paylaşan Güngör, yeni teşvik sisteminin devreye alındığını vurguladı. Genç akademisyenler için mentorluk ve kariyer danışmanlığı programlarının başlatıldığını, araştırma merkezlerinin yeniden yapılandırılması için süreçlerin başladığını aktardı. Ayrıca, yayın ve proje desteklerinin artırıldığını ifade etti.

TÜM AKADEMİSYENLERE EŞİT DESTEK

Rektör Güngör, üniversite yönetimi olarak hiçbir fakülte, bölüm ya da akademik unvan ayrımı yapmadan tüm akademisyenleri destekleyeceklerini belirtti. Güngör, şunları söyledi: “İster profesör, ister doçent, ister araştırma görevlisi olsun, her bir hocamızın kendi seviyesinden desteklenmesini önemsiyoruz. Akademik heyecanı ve tutkuyu besleyen bir atmosfer oluşturmak önceliğimizdir.”

Teşvik sistemine ilişkin bilgiler paylaşan Güngör, ilk 5’e giren akademisyenlerin şeffaf ve objektif kriterlerle belirlendiğini, eşit puan durumunda genç akademisyenlere öncelik tanındığını ifade etti. Doktora sonrası araştırmacılara destek, araştırma merkezlerinde uzman istihdamı ve proje süreçlerinde teknik danışmanlık gibi önerilere de önem verdiklerini vurguladı.

İLK 10 HEDEFİYLE YÜKSELİŞ

Pamukkale Üniversitesi’ni daha üst sıralara taşıma hedefini dile getiren Güngör, “Bu üniversite sizinle yükselecek. İnşallah 42. sıradan ilk 10’a hep birlikte taşıyacağız” diyerek konuşmasını tamamladı. Programın sonunda, TÜBİTAK Projesi yürütücülüğü yapan, son beş yılda H-indeksi 5 ve üzerinde olan ve BAP Projesi yürüten öğretim üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Belgeler, Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ersan Öz, Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ve Prof. Dr. Mehmet İnel tarafından verildi.