DEVLETİMİZ BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN

Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle buluşan DSO Başkanı Kasapoğlu, “Sanayicimiz üretmek, istihdam yaratmak istiyor. Bu zor günleri de aşarız. Devletimiz bizi yalnız bırakmasın. Ekonomi yönetimimizden üretimi artıracak adımlar bekliyoruz” dedi.

Denizli Sanayi Odası’nın geleneksel hale getirdiği basın buluşması, bugün odanın hizmet binasında gerçekleşti. DSO Başkanı Selim Kasapoğlu ve Başkan Yardımcısı Osman Uğurlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, yönetim kurulu üyeleri, Denizli, İzmir ve İstanbul’dan gazetecileri ağırladı.

Kahvaltının ardından günün önemine ilişkin değerlendirmede bulunan Kasapoğlu, gazetecilerin hem odaya hem de sanayiciye verdiği desteğin önemine değindi. DGC Başkanı Boyacı gelenekselleşen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Günün önemine ilişkin tarihsel olayları hatırlattığı konuşmasında, Türkiye’de gazetecilere yönelik baskıları işaret etti.

SANAYİCİ DERTLİ

Buluşmanın son bölümünde Başkan Kasapoğlu sanayicilerin beklenti ve sorunlarını bir kez daha gündeme taşıdı. Yaşanan ekonomik sıkıntıların, ekonomi yönetiminin aldığı kararların yükünü sanayicilerin çektiğini belirten Kasapoğlu şu ifadeleri kullandı:

* Dövizin bu kadar baskılanmasının, faizin hala yüksek seyretmesinin bedelini sanayicimiz ödüyor.

* İhracatçımız dış pazarda rekabet etmekte zorlanıyor. Çünkü maliyetleri yükselmiş durumda. Finansmana erişimde sınırlar var. Sanayicimiz finansmana erişemiyor.

BU KRİZİ DE ATLATIRIZ

* Şunu söylemek lazım; Türk Sanayicisi, Denizli Sanayicisi çok büyük krizler ve sıkıntılar gördü. Her krizden güçlenerek çıkmasını bildi. Elbette ki sanayicilerimiz bu sıkıntılı günlerden yine güçlenerek çıkacaktır.
* Sanayicimiz üretmeye devam etmek istiyor. Sanayicimiz ihracat yapmaya, istihdam yaratmaya devam etmek istiyor.
* Bununla ilgili de, her türlü olumsuzluğa rağmen çalışmasına, mücadelesine devam ediyor.
* Bizler de Denizli Sanayi Odası olarak üretimimizi nasıl artırırız, ihracatımızı nasıl artırırız, istihdamı nasıl artırırız bunun çalışmasını yapıyoruz. Sanayiciye bu konuda destek olmaya çalışıyoruz.
* Devletimiz bizi yalnız bırakmasın istiyoruz. Sanayici bu güne kadar büyük sıkıntılar yaşadı. İşte konkordatolar belli. Sıkıntıya giren firmalarımız belli…
* Artık bu noktadan sonra devletimizin, ekonomi yönetimimizin üretimi artıracak, üretimi destekleyecek politikalar oluşturmasını istiyoruz.

FAİZ KARARI BEKLENİYOR

* Perşembe günü  Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Açıkçası biz sanayiciler olarak bu toplantıdan güçlü, anlamlı bir faiz indirimi bekliyoruz.
* Artık bu faiz yüklerini, faiz haddini sanayicimizin taşıması zor… Her geçen gün mücadelemiz zorlaşıyor.
* Artık yeni bir yatırım yapmak, Ar-Ge yapmak, işimizi geliştirmenin dışında; her gün işyerine gelip yeni bir mücadele vermek durumunda kalıyoruz.
* Bizler yaptığımız işten ümidimizi kesmedik. Tüm zorluklara rağmen mücadeleye devam ediyoruz. Sanayicinin önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz.
* Burada çok defa ifade ettik ama bir karşılık bulamadık. Sanayici ve üretici için özel finansman paketlerinin oluşturulması gerekiyor. Sanayici işini döndürmek, çarkını döndürmek için finansmana ihtiyacı var. Şu an yaşadığımız en büyük problem bu… Sanayici için özel teşvik paketlerinin, destek paketlerinin ortaya konması gerekiyor.

SANAYİYİ TERK EDİP HİZMET SEKTÖRÜNE GEÇİYORLAR

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı’nın TBMM’deki konuşmasında Denizli’de sadece tekstil sektöründe 20 bin istihdam kaybı yaşandığını ifade ettiği hatırlatılan Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu sıkıntının farklı bir boyutta olduğunu söyledi.

Çalışanların üretim sektöründen ayrılarak hizmet sektörüne yöneldiğini kaydeden Kasapoğlu bunun son derece tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Kasapoğlu; “Yaşanan sıkıntı ortada… İmalat sanayinde istihdam kaybı yaşıyoruz. Diğer sektörlerde de yaşıyoruz ama hizmet sektöründe istihdam artışı olduğunu görüyoruz. Burada imalat sanayi kan kaybediyor. Bunu görmek lazım. Yine bakanlıklar nezdinde yaptığımız çalışmalarda, imalat sanayinde istihdama destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İmalat sanayinde çalışanlarımızın gelir vergisi anlamında, sigorta anlamında desteklenmesini, imalat sanayinde istihdamın özendirici hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.