ÇOCUK BAKIMEVİ'NİN TEMELİ ATILDI

Pamukkale Belediyesi, çocuklar ve kadınlar için önemli bir sosyal projeyi hayata geçiriyor. Başkan Ali Rıza Ertemur’un seçim vaatlerinden biri olan gündüz çocuk bakımevi projesi temel atma töreniyle resmen başladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, seçim döneminde vaat ettiği projelerden birini daha hayata geçiriyor. “Pamukkale Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi”nin temel atma töreni, Anafartalar Mahallesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Ertemur, projenin bir söz, bir hayal ve bir inancın ilk adımı olduğunu belirtti.

Pamukkale Belediyesi tarafından projelendirilen ve hayırsever Atom Kablo firmasının katkılarıyla yapılacak olan gündüz çocuk bakımevi, 327 metrekarelik arsa üzerinde toplam 970 metrekare kapalı alana sahip olacak. Üç katlı binada 5 derslik, 3 çok amaçlı salon ve 3 ofis bulunacak. 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan bakımevi, 2-6 yaş arası çocuklara hizmet verecek. Projenin yaklaşık maliyetinin 20 milyon TL olması bekleniyor.

“BU BİR SÖZÜN, BİR HAYALİN VE BİR İNANCIN İLK ADIMIDIR”

Temel atma töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, projenin sadece bir yapıdan ibaret olmadığını vurgulayarak, “Bugün burada yalnızca bir yapının temelini atmıyoruz. Gündüz çocuk bakımevi projemiz yalnızca bir bina değil; bu bir sözün, bir hayalin ve bir inancın ilk adımıdır. Bugün Pamukkale'nin geleceğine çocuklarımız, kadınlarımız için, hayallerimize ve umudumuza kök salıyoruz. Çocuklarımız için attığımız bu adımlar, bizim için sadece sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği değil, vicdani ve insani bir sorumluluktur. Pamukkale'nin geleceği çocuklarımızda. Bu yüzden bu projeler, bizim yarına verdiğimiz en büyük sözdür. Elbette bu sözü sadece betonla, sadece tuğlayla değil; bilimle, sanatla, kültürle ve eğitimle pekiştiriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki gönüllerin birleştiği Pamukkale'nin geleceğini planlayarak yapacağımız çalışmaların her adımı bizi daha aydınlık bir yarına götürecek” diye konuştu.

ÇOCUK BAKIMEVİ'NİN TEMELİ ATILDI

“PAMUKKALE BİZİ, BİZ PAMUKKALE’Yİ SEVDİK”

Göreve geldikleri 16 ay içerisinde ilçede büyük bir değişim yaşandığını belirten Başkan Ertemur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz yola çıkarken, ‘Gönüller birleşir, Pamukkale değişir’ dedik. Evet, Pamukkale bizi, biz Pamukkale’yi sevdik. Gönüllerimizi birleştirdik. İlçemizin dört bir yanında yediden yetmişe hemşerilerimizin ihtiyaçlarına çözüm sunan projeleri hayata geçirdik, geçirmeye de devam edeceğiz. Bu daha bir başlangıç. Daha güzel hizmetlerimizle yolumuza devam edeceğiz.”

“Bu projeye verdikleri katkılardan dolayı hayırsever iş insanı Atom Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Ertan’a ve Özhan Ertan’a, projenin mimari sürecine emek veren Okyanus Mimarlık’tan Sayın Yasin Çatalok’a yürekten teşekkür ediyorum.”

ÇOCUK BAKIMEVİ'NİN TEMELİ ATILDI

PROTOKOLDEN DESTEK VE TEBRİK MESAJLARI

Törene katılan CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, ekonomik ve sosyal zorluklara değinerek, “Bu hükümet enflasyonla, ekonomik sıkıntılarla halkın belini büktü. Sosyal anlamda da halkının, gencinin, kadınının, çocuğunun yanında olamıyor. Bu anlamda, çok güzel bir adımı atan Pamukkale Belediye Başkanımız ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnsanların en büyük sıkıntılarından biri çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir yer bulamamak. Bu soruna çözüm getiren bu projeyi önemsiyorum” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, sosyal belediyecilik anlayışıyla önceliklerinin halkın ihtiyaçlarına göre belirlendiğini belirterek, “Pamukkale Belediyemizin ilk gündüz bakım evinin temelini atıyoruz. Bir ay içinde ikinciyi atacağız. İnsanların ekonomik sıkıntıları büyük, çocuklarını bırakacak güvenli yerler yok. Bugün burada bu ihtiyaca cevap veriyoruz. Üretmek isteyenin, toprakla fidyeyi buluşturmak isteyenin de yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum da konuşmasında, “Pamukkale’de daha önce hiçbir şey yoktu. Hep ötelenen, ikinci sınıf vatandaş gibi görülen bir yerdi. Ama Pamukkale’nin değerini biz bildik. Daha da iyisini yapacağız. Pamukkale, Ali Rıza Ertemur ile değişti, güzelleşti ve daha da güzelleşecek” dedi.

Tören, protokol üyelerinin birlikte temel atma butonuna basmasıyla sona erdi.