ÇAVUŞOĞLU’NDAN GÖKTÜRK İÇİN DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, DMD hastalığıyla mücadele eden 2,5 yaşındaki Göktürk İlgün için toplumsal dayanışma çağrısında bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, DuchenneMuskülerDistrofi (DMD) hastalığıyla mücadele eden 2,5 yaşındaki Göktürk İlgün ve ailesini makamında misafir etti. Küçük Göktürk ile yakından ilgilenen Başkan Çavuşoğlu, hem ailesine moral verdi hem de kamuoyuna güçlü bir dayanışma mesajı iletti.
“GÖKTÜRK’ÜN UMUDA İHTİYACI VAR”
Ziyaret sırasında Göktürk’ün tedavi süreci hakkında bilgi alan Başkan Çavuşoğlu, DMD hastalığının sadece bir ailenin değil, tüm toplumun ortak mücadelesiyle aşılabileceğini vurguladı. Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, “Denizli halkına bir çağrıda bulunuyoruz. Göktürk’ün yaşama tutunabilmesi, keyifle ve umutla hayata bakabilmesi için Denizli’den, Türkiye’nin herhangi bir yerinden, hatta dünyanın dört bir yanından sevgiye, ilgiye ihtiyacı var. Onların dayanışma ruhuna ihtiyacı var. O dayanışma ruhunu birlikte hayata geçirebiliriz. Göktürk kardeşimize uzatacağınız her el, onun yaşamla barışan ve geleceğe umutla baktığı günlerin habercisi olacaktır. Bu yolculukta onu yalnız bırakmayın, ona eşlik edin istiyorum. Göktürk’e güzel bir hayatı hep beraber armağan edebiliriz” diye konuştu.
“GELİN, EL BİRLİĞİYLE GÖKTÜRK’E UMUT OLALIM”
Başkan Çavuşoğlu, ailenin yaşadığı sürecin zorluklarına dikkat çekerek, toplumsal duyarlılık çağrısını şu sözlerle sürdürdü:
“Ailesinin bu meşakkatli sürecinde ‘biz’ diyebilen koca yürekli insanların dayanışmasına ihtiyacımız var. Gelin, el birliğiyle Göktürk’ün mutlu bir yaşam sürmesini sağlayalım. DMD hastalığı ile mücadele eden bütün çocuklarımızın, ailelerimizin tez zamanda şifaya kavuşmalarını, sağlıklı ve umut dolu bir hayat sürmelerini gönülden diliyoruz.”
DESTEK OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAĞIŞ BİLGİLERİ
Göktürk İlgün’ün tedavi sürecine destek olmak isteyenler için Valilik onaylı bağış hesap bilgileri şu şekilde paylaşıldı:
TL: TR66 0001 0090 1090 2629 8050 01
EURO: TR12 0001 0090 1090 2629 8050 03
USD: TR39 0001 0090 1090 2629 8050 02
Alıcı İsmi: Göktürk İlgün
DMD HASTALIĞI NEDİR?
DuchenneMuskülerDistrofi (DMD), genetik geçişli bir kas hastalığıdır. Genellikle erkek çocuklarda görülür ve zamanla kas zayıflığına neden olarak fiziksel hareket kabiliyetini kısıtlar. Hastalık, “distrofin” adı verilen bir proteinin eksikliği nedeniyle ortaya çıkar. Bu protein, kas hücrelerinin sağlıklı çalışması için gereklidir.