GEÇEN EKİM AYINDA BELEDİYEYE GEÇMİŞTİ
Denizli’de özel sektör tarafından gerçekleştirilen evde bakım hizmetlerini, sözleşmenin sona ermesinden sonra geçen yıl ekim ayında bünyesine alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, evde sağlık, evde bakım ve hasta nakil hizmetini 36 aylığına ihale edecek.

Denizli’de Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında verilen evde bakım hizmetleri, geçen yıl eylül ayında özel firma ile sözleşmenin sona ermesi üzerine yenilenmedi. Evde bakım hizmetlerini, ekim ayında bünyesine alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, evde sağlık, evde bakım ve hasta nakil hizmetlerini tekrar özel sektöre devretmeye hazırlanıyor.
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısı, yarın belediye meclis salonunda yapılacak. Önemli kararların alınacağı meclis toplantısının ilk gündem maddesi; Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında verilen evde sağlık, evde bakım ve hasta nakil hizmetinin, 1 Ekim 2025 - 30 Eylül 2028 tarih aralığını kapsayacak şekilde 36 aylığına ihale yoluyla gördürülmesine ilişkin.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Belediye Meclisinin geçen yıl Eylül ayı toplantısında, evde bakım hizmetleriyle ilgili yaptığı konuşmada, yeni dönemde bu ihaleyi güncellemediklerini belirterek, “Kendi personelimiz vasıtasıyla bu hizmeti vereceğiz.” demişti. Bu hizmetlerin doğru kişiye, hak edene ulaştırılması konusunda titizlik göstereceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, hak etmeden bu hizmeti alanların üzüleceğine işaret etmişti.
Çavuşoğlu, nisan ayı meclis toplantısında da evde bakım hizmetlerinde yapılan revizyonlar sonucunda personel ve araç sayısının düşürüldüğünü, sadece personel giderinden yılda yaklaşık 50 milyon TL, şirket sözleşmelerinden ve araç masraflarından ise aylık 3 milyon 627 bin TL tasarruf sağlandığını açıklamıştı.