MUHTARLAR SU İSTEDİ

Bakanlığın cezasından sonra suyu kesen belediyeye başvuran muhtarlar, sulama sularını istedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, atık suyu arıtmadan Ellez Deresi'ne deşarj ettiği gerekçesiyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DESKİ) 1 milyon 671 bin 844 lira ceza uygulanması nedeniyle suları kesilen bölgedeki çiftçiler mağdur olduklarını öne sürdüler. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayının ilk oturumunu misafir locasından izleyen bazı mahalle muhtarları ile üreticiler DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan suya sulama kanalına bırakmasını istediler.

BU SUYU NASIL VEREYİM?

Başkan Çavuşoğlu, gündeme geçmeden önce DESKİ’ye kesilen para cezası hakkında yaptığı konuşmada, atık suyun özel aparatla sulama kanalına 10 senedir verildiğine işaret ederek, Sulama Birliği vasıtasıyla bu suyun parayla satıldığını kaydetti. DESKİ’deki 2 memurun yargılandığını belirten Çavuşoğlu, “Ben arkadaşlarımı yargılatmam ki, suyu kapattım. Muhtarlar sırada, suyu açıver diye yalvarıyorlar.  Ben suyu nasıl vereceğim? Bunlar bu suyu yıllardır kullanıyorlar. Bu bizim suçumuz değil ki. Yıllardan beri buna göz yuman birileri varsa önce onlar yargılansın.

Buradaki sudan alınan numunenin mahkeme kararıyla sulama suyu olarak kullanılabileceği kararının olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, “Bu su, sulama suyu olarak kullanılabilir, yani çiftçinin ürününün gördüğü zararın sorumlusu Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ değildir” dedi.

SUSUZ KALDIKLARINI ANLATTI

Çavuşoğlu, DESKİ memurlarının mahkemeye verildiğini belirterek, bu suyu kanala vermelerinin mümkün olmadığını, üreticilerin bu konu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvurmalarını kaydetti.

Meclis toplantısında Çavuşoğlu’ndan suyu tekrar bırakmasını isteyen Çeltikçi Muhtarı Turgut Çoban, atık suyun kesilmesi nedeniyle susuz kaldıklarını ifade etti. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan muhtarlar ve diğer üreticiler, yıllardır para vererek kullandıkları suyun kesilmesinden dolayı ürünlerinin kuruduğunu, bir an önce suyun tekrar kanala verilmesini talep ettiler. Çeltikçi Muhtarı Turgut Çoban, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne ve DSİ’ye başvuru yaptıklarını ama bir sonuç alamadıklarını ifade etti.