HEKİMLER BARETLE ÇALIŞTI

Tavan çökmesi yaşanan Denizli Devlet Hastanesi’nde Hekim Birliği Sendikası üyesi hekimler baretle çalıştı.

Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’nin koridor kısmında tavanın kısmen çökmesi olayı yapının deprem dayanıklılığını bir kez daha gündeme getirmişti.

Hekim Birliği Sendikası üyesi hekimler tehlikeye dikkat çekmek amacıyla bugün baret takarak çalıştı. Hekimler poliklinikler başta olmak üzere görev aldıkları birimlerde baretle çalıştıklarını gösteren fotoğrafları sosyal medyada paylaştı.

HEKİMLER BARETLE ÇALIŞTI

Hekim Birliği Sendikası’ndan yapılan açıklamada ise; “Resmi raporlarla depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Denizli Devlet Hastanesi’nde, geçtiğimiz günlerde ameliyathane önündeki tavan çöktü.
Bu çökme sonrası, hekimler ve sağlık çalışanları, aynı binada görev yapmaya devam etmek zorunda bırakıldı.

Hekim Birliği Sendikası olarak, can güvenliği tehlikede olan üyelerimize baret dağıttık.
Hekimler, baretleriyle görev başında kalarak hem hastalarına hizmet verdi hem de bu kabul edilemez duruma karşı görsel ve güçlü bir mesaj verdi.
Buradan net olarak söylüyoruz: Can güvenliği sağlanmadan hizmet dayatmak hukuka, insan haklarına ve vicdana aykırıdır.
Anayasal ve yasal tüm haklarımızı kullanarak bu koşulların değiştirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.