MUHASEBEDEN GÖKLERE
Sıcak hava balonu şirketinde muhasebe elemanı olarak çalışan Nurgül Tunç Hasçelik azmetti, eğitimlerini tamamlayıp şirketin ilk kadın pilotu oldu.

Denizli’de ‘Beyaz Cennet’ olarak anılan Pamukkale son yıllarda sadece travertenleri ile değil, gökyüzünden keşfedilen eşsiz manzarasıyla da misafirlerin dikkatini çekiyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki beyaz cennette pek çok sıcak hava balonu şirketi misafirlere gökyüzünden Beyaz Cennet’i izleme fırsatı sunuyor.
Bu hizmeti veren şirketlerden birinde muhasebe elemanı olarak çalışan 32 yaşındaki Nurgül Tunç Hasçelik azmi ve kararlılığı ile şirketin ilk kadın pilotu olmayı başardı.
Yaklaşık 7 yıl önce firmada çalışmaya başlayan Hasçelik, artık hayranlıkla izlediği sıcak hava balonlarına pilotluk ediyor. Bir yandan şirkette çalışırken bir yandan da eğitimi sürdüren Hasçelik sonunda pilot olmayı başardı.
KADINLAR BU İŞİ YAPAMAZ DİYENLERE…
4 yıldır misafirlerine gökyüzünden manzarayı izleten Hasçelik başlangıçta kadın olduğu için bu işi yapamayacağını söyleyenlerle de karşılaştı. Pilotluğun erkek işi olduğunu söyleyen çok fazla insanla karşılaştığını anlatan Hasçelik; “Firmada ön muhasebeye bakıyordum. Balonlara hayrandım. Pilotlara özeniyordum. Çok etkilendim. Yapmak istedim. Çevremdekiler; özellikle erkekler ‘yapamazsın, sen nazik ve kibar birisin, kadınsın bu iş erkek işi’ diye söylediler. Yapabileceğime inandım. Eğitime başladım ve birçok erkekten daha iyi yapabildiğimi anladım. Benim pilotluğu yapabildiğimi görenler şimdi özür diliyorlar. Bir kadın olarak gurur verici bir durum, bir kadının isteyip de yapamayacağı hiçbir iş yok. Kadın pilot görenler şaşıyorlar. Genelde erkek görüyorlar. Kadın pilot olunca daha güven verdiklerini söylüyorlar. Kadın pilotlar daha özenli oluyor diyorlar. Bu iş en çok dikkat ve plan gerektiren bir iştir. Güç arkada kalıyor. Hava sert olursa ve dikkatli plan yapmaz isek kötü sonuç alınabilir. Dikkat ve plan yapıldığı sürece balonun hiçbir tehlikesi yoktur” ifadelerini kullandı.
Yılda 4 milyona yakın ziyaretçi çeken Pamukkale’de günde 30 ile 40 arasında sıcak hava balonu misafirlerini gökyüzüne taşıyor.