PAÜ VE DESİAD’DAN MENTÖRLÜK PROTOKOLÜ

Pamukkale Üniversitesi ile DESİAD arasında imzalanan Mentörlük Protokolü, iş dünyası ile üniversite öğrencilerini bir araya getirerek tecrübe aktarımı ve ilham verici çalışmaları hedefliyor.

Denizli’de iş dünyası ile üniversite öğrencilerini buluşturan önemli bir iş birliği hayata geçirildi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Güngör ile Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği (DESİAD) Başkanı Nuri Turgut ve Yönetim Kurulu tarafından Mentörlük Protokolü imzalandı. Protokol, üniversite öğrencilerinin teorik ve pratik alanda gelişimini desteklemeyi, iş dünyası ile gençler arasında tecrübe aktarımı sağlamayı ve ilham verici bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçlıyor.

ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE YATIRIM

Eğitim yılı boyunca devam edecek protokol kapsamında, üniversite öğrencilerinin iş dünyasıyla etkileşim kurarak geleceğe daha donanımlı hazırlanması hedefleniyor. Proje, anfilerde ve işletmelerde gerçekleştirilecek etkinliklerle öğrencilerin hem teorik hem de pratik bilgi kazanmasını sağlayacak. Aynı zamanda, iş dünyasının gençlerden yeni bakış açıları edinmesi de öngörülüyor.

İŞ DÜNYASINA KATKI ÇAĞRISI

Protokol, Denizli iş dünyasını bu anlamlı çalışmaya destek olmaya davet ediyor. DESİAD ve PAÜ iş birliğiyle yürütülecek program, tecrübe paylaşımı yoluyla hem öğrencilerin hem de iş dünyasının karşılıklı öğrenme süreçlerini güçlendirmeyi planlıyor.

DESİAD Başkanı Nuri Turgut, iş dünyasının gençlerden öğreneceği çok şey olduğuna inandıklarını ifade ederek, “Tecrübe aktarımından üniversite öğrencilerinin öğrenecekleri çok şey olmakla birlikte, iş dünyasının da gençlerden öğrenecekleri olduğuna inanıyoruz. Denizli iş dünyasını, bu çalışmaya katkı sunmaya çağırıyoruz” diye konuştu.