PAMUKKALE’DE EĞİTİM YARDIMINA ZAM

Pamukkale Belediyesi bu yıl öğrencilere yapacağı eğitim yardımına zam kararı aldı.

Pamukkale Belediye Meclisi Başkan Ali Rıza Ertemur başkanlığında toplandı. Gündemin ilk maddesinde ilçe sınırları içinde yaşayan öğrencilere yönelik yardımlar görüşüldü.

Daha önce ihtiyaç sahibi ailelerin ortaokul ve lise çağındaki çocuklara yapılan 700 liralık öğrenim yardımının bu yıl 1.000 liraya çıkarılması görüşüldü.

Başkan Ali Rıza Ertemur belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve öğrencilere destek olduklarını hatırlatarak, günün koşullarında yardım miktarının da artırılması gerektiğini kaydetti.

Yapılacak yardımların Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesinden karşılanacağını kaydeden Ertemur, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya gayret ettiklerinin altını çizdi.

Yapılan oylamada Pamukkale ilçesinde yaşayan 2 bin 500 öğrenciye, 2025-2026 eğitim ve öğretim yılında 8 ay boyunca 1.000’er lira eğitim yardımı yapılmasına oy birliği ile karar verildi.