BELEDİYEDEN BORDO BULAMACI DESTEĞİ
Denizli Büyükşehir Belediyesinin il genelinde yürüttüğü bordo bulamacı desteği kapsamında Honaz’da düzenlenen törende 107 üreticiye 693 paket bordo bulamacı dağıtıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi güçlendirmek ve çiftçilerin maliyet yükünü azaltmak amacıyla başlatılan proje kapsamında, Honaz’daki törende 107 üreticiye 693 paket bordo bulamacı dağıtıldı. Şu ana kadar beş ilçede toplam 218 üreticiye 1.423 paket dağıtım gerçekleştirildi.
Programa Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yücel Arazsu, davetliler ve çok sayıda üretici katıldı.
Bordo bulamacı desteği ile çiftçiler meyve ağaçlarında görülen mantari hastalıklara karşı ürünlerini koruyacak, aynı zamanda don ve dolu gibi olumsuz hava koşullarına karşı bitkilerin dayanıklılığı artacak. Büyükşehir Belediyesi’nin bu desteği, üreticilerin ürün kayıplarını azaltırken sağlıklı ve kaliteli meyve yetiştirilmesine katkı sağlayacak, artan girdi maliyetleri karşısında da çiftçilere ekonomik destek sunacak.