FİDANLIKTA HUMMALI ÇALIŞMA
Denizli’de yanan ormanlık alanların rehabilitasyonu yeniden sağlanacak. Orman Bölge Müdürlüğü uzmanları sonbahar hazırlıkları kapsamında 4,5 milyon fidan hazırlıyor.

Denizli’de yanan ormanlık alanların yeniden yeşillendirmesi çalışmalarına şimdiden başlandı. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Fidanlık Müdürlüğü uzmanları yeni fidanların üretimi ve bakım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.
Büyük emekle yetiştirilen 4,5 milyon fidan sonbahardaki dikim sezonuna hazırlandı. Denizli’de üretilen fidanlar ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve yangından etkilenen alanların rehabilitasyonunda kullanılacak.
Uzmanlar Ceviz, Kestane, Çınar, Dut, Akçaağaç, Geyik Elması, Alıç, Ahlat, Ihlamur, Badem, Akasya, Servi, Kızılçam, Karaçam, Sedir, Fıstıkçamı gibi 180 türde fidanları yetiştiriyor.
Bu yıl ilk kez fidanlıkta üretilecek gıda, parfüm, boya, eczacılık gibi pek çok sektörde kullanılan Safran ekimleri de tamamlandı.