TELEFERİK NE ZAMAN AÇILACAK?
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kentte binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlayan Denizli Teleferiği’nin gecikme nedenini açıklayarak, gelen halatları yapan firmanın kasımın ilk haftasında bağlayacağını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmin geliştirilmesi, kentteki sosyal aktivite alanlarının zenginleştirilmesi amacıyla 2015’te hizmete açtığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Fakat yapılan denetimlerde halatlardaki sıkıntılardan dolayı bir yıldan fazla bir zamandır hizmet vermeyen teleferiğin halatlarının değiştirilmesi ve tekrar hizmete alınması bekleniyor.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Beyaz Kafe'de basın mensupları ile bir araya gelerek kent gündemini değerlendirdiği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bağbaşı Yaylasına çıkan Denizli Teleferik’in ne zaman tekrar hizmete alınacağı sorulan Çavuşoğlu, “Teleferikle sıkıntı şu, teleferikteki halatımız geldi. İhale yaptığımız arkadaşlar biri bağlayabilir bunu dediler. Dedim ki onu kim yaptıysa o bağlasın, yarın Allah muhafaza bir şey olur. Ya bu zaten çalışıp duruyordu, gittin birine bağlattın düştü derler. Yapan firma bağlayacak, üretici firmaya bağlatacağız ki o da arkadaş bunlar bizim gibi değil Türk usta olsa, adama şu bağlanacak desen gece gelir sabaha kadar çalışır. Bunlar diyor ki ‘bu hafta şu tatilimiz var, önümüzdeki hafta 8-5 çalışıyoruz.” diye konuştu.
Yurt dışında yemek saatinde taksiyi durdurup binmek istediğinde “Benim yemek saatim” diye yolcu almadığını örnek veren Çavuşoğlu, “Türkiye'de olsa ne yemek saati. Adamı yapıştırır istediğin yere kadar götürür, arabada simit yer bizim adamlar. Adamlar öyle çalıştığı için kasımın ilk haftasına kaldı. İnşallah kazasız belasız açalım diye uğraşıyoruz, derdimiz o. Yoksa açarız. Adamın biri de demiş ki ‘Yav düşmeyen teleferiği niye kapattın’ demiş. Dedim ki bu kadar zeki insanlarla aynı şehirde yaşamak da hakikaten de zor. Yani düştükten sonra kapat diyor adam. Düştükten sonra kapatmaya gerek yok ki.” ifadelerini kullandı.