DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN GÜNDEMİ SOSYAL BELEDİYECİLİK
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı toplantısında, sosyal belediyecilik anlamındaki yardımların artırılmasını ve bu yardımlara yenilerinin eklenmesini görüşecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu'nun doğum yapan annelere söz verdiği 1 çeyrek altın tutarında maddi destek miktarı, üçüncü kez artırılarak 9 bin lira yükseltirken, öğrencilere test kitabı desteği, "Horoz Kart" sahiplerine ısınma yardımı desteği verilmesi de meclisin ekim ayında görüşeceği konular arasında.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısı 14 Ekim 2025 Salı günü saat 15.00’te belediye meclis salonunda yapılacak. Ekim ayı toplantısının gündem maddeleri arasında, yine sosyal belediyecilik anlamındaki yardımların artırılması ve bunlara yenilerinin eklenmesi yer alıyor. Göreve geldiği günden beri hayata geçirdiği sosyal destek projeleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmayı sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ekim ayında da yeni destek projelerini hayata geçirmek için meclis üyelerinden yetki alacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, seçim vaadinde söz verdiği yeni doğum yapan annelere 1 çeyrek altın tutarında maddi destek miktarını üçüncü kez yükseltiyor. Temmuz 2024’te 4 bin lira olarak ödenmeye başlanan doğum yardımı 16 Ocak 2025’te alınan kararla 5 bin liraya, 17 Haziran 2025'te 7 bin liraya çıkartılırken, bu rakam ekim ayında meclisin alacağı kararla 9 bin liraya çıkartılacak. Böylece yeni doğum yapan annelere yönelik verilen sosyal yardım bir yıl içinde üçüncü kez artırılmış olacak. Geçen yıl 4 bin lira ile başlayan doğum yardımında TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamının iki katından fazla artış olurken, annelerin yüzünü güldürecek artışta çeyret altın fiyatının dikkate alındığı görüldü.
KARAR TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK
Doğum yardımı miktarının artırılmasına ilişkin gündem maddesinde "Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/05/2024 tarih ve 197 sayılı kararıyla belirlenen şartları taşıyan annelere verilmesine karar verilen doğum yardımı miktarında yeniden değişiklik yapılarak, değişikliğe ilişkin karar tarihinden itibaren ilk defa başvuru yapacak olan annelere yapılacak doğum yardımı miktarının 9 bin lira olarak belirlenmesine ilişkin Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının yazısı" görüşülecek.
4 BİN 500 LİRA ISINMA YARDIMI
Öte yandan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği kapsamında; il sınırları içerisinde ikamet eden, ortaokul 8. sınıf, lise 11-12. sınıf öğrencilerine 2025-2026 Eğitim Öğretim yılında 2 bin 500 liraya kadar test kitabı desteği verilmesi ve buna ilişkin usul ve esasların belirlenmesi meclisin ekim ayı gündem maddeleri arasında bulunuyor. Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu tarafından "Horoz Kart" alması uygun görülen ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2025 Aralık, 2026 Ocak ve Şubat aylarında 1.500,00 TL’ye kadar hak sahibi başına toplam 4.500,00 TL’ye kadar ısınma yardımı desteği verilmesi de meclisin ekim ayında görüşeceği konular arasında bulunuyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği kapsamında; Pamukkale ve Merkezefendi ilçe sınırları içerisinde ikamet eden, ülkenin sıkıntısını çektiği nitelikli iş gücü olan ara eleman olabilme adına esnafın yanında çalışan çıraklara ve 2025 yılı içerisinde liseden mezun olup herhangi bir yükseköğretime yerleşememiş ve dershaneye giden öğrencilere ulaşım desteği sağlanması da bu ayki meclis gündeminde yer alan sosyal yardıma ilişkin maddeler arasında.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığa desteğini devam ettiriyor. Meclisin ekim ayında gündeminde yer alan diğer bir madde ile küçükbaş hayvancılıkta sürdürülebilirliği sağlamak, yerli ırkların çoğalmasını sağlayarak sürülerde verimliliği artırmak, kırsal bölgelerde yaşayanların geçim kaynaklarını çeşitlendirmek ve güçlendirmek, gençleri ve kadınları hayvancılığa teşvik etmek, kırsal kalkınmayı destekleyerek yerel ekonomiyi güçlendirmek amacıyla; il genelinde damızlık koyun ve koç desteği verilmesini ele alacak.