GÜNAYDIN’IN KOLEKSİYONU SANATSEVERLERLE BULUŞTU
Denizli’de sanat camiasının yakından tanıdığı, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi eski müdürü Celal Günaydın’ın koleksiyonundaki 100’den fazla resim ve heykel MKM’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Denizli’de sanat camiasının önde gelen isimlerinden, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi eski müdürü Celal Günaydın, koleksiyonundaki eserler, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde sergileniyor.
Yıllar boyunca çoğu şehir dışında açtığı 150’den fazla sergiden elde ettiği gelirlerle başta Denizlili sanatçılar olmak üzere pek çok sanatçının eserlerini toplayan Günaydın, özel koleksiyonu büyük ilgi görüyor.
Sergilenen 100’den fazla eser arasında Besim Yazıcı, Cevdet Ahmet Şemsioğlu, Sami Yetik, Hikmet Onat ve Yaşar Çallı gibi sanatçıların çalışmaları yer alıyor. Yazıcı’nın Hüdai Oral tablosu da sergideki yerini aldı.
‘Celal Günaydın Resim Koleksiyonu Sergisi’ Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören ile açıldı. Açılışa Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Doğan, “Sanatla iç içe, kültürle nefes alan bir Merkezefendi hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı sergiyle, hemşehrilerimize farklı bir deneyim sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm sanatseverleri, sergimizi ziyaret etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.