YARINDAN İTİBAREN 3 LİRA 4 KURUŞ ZAMLANACAK

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rus enerji şirketlerine yaptırım kararı, küresel petrol fiyatlarını fırlattı. Türkiye’de motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 3 lira 4 kuruş zam yapılması bekleniyor.

Küresel enerji piyasalarındaki dalgalanma ve arz-talep dengesindeki değişim, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna savaşını sonlandırma hedefiyle Rus enerji devleri Rosneft ve Lukoil’e yaptırım uygulama kararı, küresel piyasalarda Brent petrolün fiyatını yüzde 5’e yakın artırdı. Uluslararası piyasada brent petrolün varil fiyatının 60,50 dolara kadar gerileyerek mayıs ayından sonra en düşük seviyesini görmesi ile çarşamba günü motorine gelen 98 kuruş indirimin ardından bu kez artış söz konusu.

3 LİRA 4 KURUŞ ARTIŞ BEKLENİYOR

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere akaryakıt ürünlerinden motorine büyük bir zam yapılacak. 25 Ekim Cumartesi gününden itibaren motorinin litre fiyatında 3 lira 4 kuruş artış yapılması bekleniyor. Cumayı cumartesiye bağlayan geceden itibaren değişecek tabelalarla birlikte motorinin litre fiyatındaki artış pompaya yansıyacak.

FİYATLAR 57 LİRAYI GEÇECEK

Küresel enerji piyasalarındaki hareketlilik, iç piyasada fiyatlara yansıtılırken, iki gün önce motorine yapılan indirimle sürücülerin yakıt maliyetlerinde yaşadığı rahatlama kısa sürdü. Denizli’de artışın  ardından motorinin litre fiyatının ortalama 57,25 lira olması öngörülüyor. Benzin ve LPG’de ise şu an herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

DENİZLİ AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 53,97 TL

Motorin: 55,21 TL

LPG: 27,45 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 53,49 TL

Motorin: 53,73 TL

LPG: 27,53 TL