İŞTE İLÇELERDE BAYRAM COŞKUSU

Denizli’nin ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen çelenk sunma törenleri, fener alayları ve konserlerle kutlanıyor. Belediye başkanları, yayımladıkları mesajlarda Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkma vurgusu yaptı.

Cumhuriyetin ilanının 102. yılı, Denizli’nin tüm ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. İlçelerde Atatürk anıtlarına çelenk sunma törenleri yapılırken, Sarayköy’de fener alayı ve konser düzenlendi. Etkinliklere vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla katıldığı törenin ardından şu ifadeleri kullandı:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine katıldık. Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümünde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını; vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.
Cumhuriyetimizin 102. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, kutlama programı kapsamında katıldığı törende şu açıklamalarda bulundu:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yılı kutlama programı kapsamında, Tavas Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine katıldık. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor; özgürlük, eşitlik ve demokrasiye sahip çıkmanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun!”

Sarayköy’de düzenlenen fener alayı ve konser büyük ilgi gördü. Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, etkinliklerin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilçe kaymakamlığımız tarafından düzenlenen fener alayına katılım sağladık. Gencinden yaşlısına, bayraklarıyla korteje katılan vatandaşlarımızın coşkusu, Cumhuriyetimizin ışığını bir kez daha en güçlü şekilde yansıttı. Fener alayının ardından, belediyemiz tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen ‘Birinci Kat’ konserinde hemşerilerimizle bir araya geldik.Cumhuriyetimizin 102. yılını, birlik, beraberlik ve gurur duygusu içerisinde hep birlikte kutladık. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatanı bizlere emanet eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet!”