KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ

Ak Parti İl Başkanı Subaşıoğlu’nun; Denizli Kayak Merkezi’nin 2026 kış döneminde büyükşehir belediye tarafından işletilebileceği yönündeki açıklamasına DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu meclis toplantısından yanıt verdi. “Biz kabile devleti değiliz” diyen Çavuşoğlu kendilerine resmi bir yazı gelmediğini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Nikfer’deki Denizli Kayak Merkezi’nin işletmesine ilişkin kendilerine bakanlıktan resmi bir yazı gelmediğini söyledi. Kısa süre önce AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu tarafından tesisin önümüzdeki yıl kış döneminde işletme hakkının belediyenin inisiyatifinde olduğu açıklaması gelmişti. Bu açıklamaya yanıt veren Çavuşoğlu, belediye meclis toplantısında; “Uyduruk bir gerekçeyle, tahsisi bir yazı ile iptal edilen Kayak Merkezi konusunda, siyasi bir partinin il başkanı defaten demeçte bulunmakta. Biz bir kez daha altını çiziyoruz. Biz kabile devleti değiliz. Teamüllerin olduğu, yasalarla yönetilen bir ülkede, resmi bir yazı ile iptal edilen bir tesis, tekrar Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından çalıştırılması şartları ancak yapılacak resmi bir yazışmayla olur” diye konuştu. 

GİT YASALARA BAK!

Subaşıoğlu’nu hedef alan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

* ‘Ya gidiversinler, biz daha önce söyledik çalıştırsınlar’ Ancak bunlar kabile devletinde olur. Arkadaşa tavsiyem gitsin biraz kitap okusun, yasalara baksınlar. 
* İtirazımızı yaptık. İtirazımız sonunda yapılan görüşmelerde, bahsedilen konuyla Ankara’dakilerin haberinin olmadığını şifahen öğrendik. Dava dilekçemizi hazırladık. Biz hakkımızın peşinden gideceğiz. 
* Belediyenin CHP’li olmasıyla bir başka partiden olması bakış açılarını değiştiriyorsa, bizim şamar oğlanı olduğumuzu filan sanıyorlarsa, ya da kabile devleti gibi ‘yap birader’ diyorlarsa biz orada yokuz. 
* Biz bu anlamda kurumsal olarak karşılaşacağımız her güçlüğün karşısında duracağız. Daha önce ne söylediysem aynı yerde duruyorum. Kayak merkezimizi kimseye çöktürmeyiz. Resmi olarak cevabı gelmediği sürece çökme operasyonu devam etmektedir. Şayet bunun sonunda bir sübuta ulaşmayacak olursa da biz de kamusal gücümüz, kamu kaynaklarımızı neyi rehber edindiriyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 
* Bu kurumlar arası bir kavga ya da çatışma değil, bir kurumun diğer kuruma akşam-sabah dövüp tokatlayıp sabah da güne gülümseyerek başlayacağımızı kimse beklemesin. Resmi yazı geldiğinde de meclisi bilgilendireceğim. 

KABADAYILAR “TEDBİRİNİZİ ALIN”

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Feride Kabadayılar kamuda prosedürlerin uzun sürdüğünü, belediyenin geç kalan yazışmalar nedeniyle sorun yaşamamasını bu nedenle önceden tedbir alınmak üzere uyarıda bulunduklarını kaydederek; “Denizli Kayak Merkezi ile ilgili mecliste kayıtlarda vardır, bizden destek olmamızı istemiştiniz. Çökme zaten bir mafya jargonunda geçer. Çökmek diye bir şey söz konusu değil. Kaldı ki; 2026 kış sezonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi bu merkezi kullanabilir. Bakanlık sizin inisiyatifinize bırakmış” diye konuştu.

Çavuşoğlu bunun üzerine; “Bakanlığa resmi müracaatımızı yaptık. Şöyle bir anlaşma yapalım. Elinizde bir bilgi belge varsa oturup değerlendirelim. Ama kulaktan duyduklarınızı bize satmayın. Biz resmi bir kurumuz. Söylediğinizle ilgili varsa bir belge verin ben de göreyim. Biz gerekli yazışmaları yaptık.  Ben uyduruk bir konteynerden iptal edilmiş bir yeri nasıl gider çalıştırırım. Yasayla tahsisimin ithal edildiğine ilişkin yazı var” yanıtını verdi. 

Kabadayılar bunun üzerine; “Denizlimiz için hep beraber birlik olduk. Kayak Merkezi, Denizli’nin yatırımıdır. Bu konuda hemfikiridir. Özellikle bana da söylediniz biz ilgilendik. Koskoca bir bakanlık… Burada bir süreç işliyor. Buna istinaden böyle bir bakanlığın da bu yönde bir inisiyatif kullanacağına ilişkin size bilgi veriyoruz ki; siz de ön hazırlığınızı yapın diyoruz. İyi niyetle böyle bir açıklama yapılıyor. Bunu uzatmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu kendilerine gelen bir yazı olmadığını tekrarladı ve gündeme geçildi.