HAZIR YEMEK FİRMALARINA DENETİM

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları, İl Müdürü Zayim ile birlikte Merkezefendi İlçesi’ndeki hazır yemek firmalarında denetim gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ile taklit veya tağşiş yapılan gıdaları resmi internet sitesinde paylaşmayı sürdürüyor. Vatandaşlar da bu listelerde yer alan firma ve ürünlere karşı tedbirlerini alıyor. Bakanlığın uygulamasına esas olan denetimler ise İl Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Denizli’de İl Müdürlüğü gıda üretimi yapan firmalara karşı son dönemde denetimlerini sıklaştırdı. Son olarak Merkezefendi İlçesi’ndeki hazır yemek üretim işletmeleri denetimden geçti.

İl Müdürü Mustafa Nevzat Zayim de denetimlere katıldı. Yapılan denetimlerde işletmelerin hijyen koşulları, üretim süreçleri, gıda güvenliği uygulamaları ile mevzuata uygunlukları kontrol edildi.

HAZIR YEMEK FİRMALARINA DENETİM

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya platformlarından denetimlere ilişkin kamuoyunu aydınlattı. Paylaşımlarda il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve teknik personelin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlere ait görsellere de yer verildi. Paylaşımlarda; “Gerçekleştirilen denetimlerde; işletmelerin hijyen koşulları, üretim süreçleri, gıda güvenliği uygulamaları ve mevzuata uygunluk durumları yerinde incelendi. Güvenilir gıdanın tüketiciye ulaşması için denetimlerimiz aralıksız devam ediyor” ifadelerine yer verildi.