DENİZLİ KİTAP FUARI SONA ERDİ
Denizli’de bu yıl 8’incisi düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, yüz binlerce ziyaretçinin katılımıyla tamamlanırken, fuar 10 gün boyunca kültür ve edebiyat tutkunlarını bir araya getirdi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, on gün süren yoğun programın ardından sona erdi. 200 yayınevi ve çok sayıda yazarın katılım sağladığı fuarın onur konuğu, yazar ve müzisyen Tuna Kiremitçi oldu.
Fuar süresince imza günleri, paneller ve söyleşiler düzenlendi. Kitapseverler, sevdikleri yazarlarla birebir tanışma ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Pelin Batu, Sunay Akın, Mustafa Balbay, İrfan Değirmenci, Beyhan Budak, Coşkun Aral, Saygı Öztürk, Talha Uğurluel, Sinan Yağmur, Ahmet Telli, Şükrü Erbaş ve Işıl Işık ile birlikte Denizlili yerel yazarlar okurlarla bir araya geldi.
GIRGIR DERGİSİ BULUŞMASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Fuarın öne çıkan etkinliklerinden biri “Gırgır Dergisi Çiçeği Burnunda Karikatürcüler Denizli Buluşması” oldu. Gani Müjde, Mustafa Öncül, Erdem Satır ve Ali Şur’un da aralarında bulunduğu Gırgır ekolünden 21 isim Denizlililerle buluştu. Etkinlik kapsamında Gani Müjde ve Mustafa Öncül söyleşi gerçekleştirdi. Mizah dergisi koleksiyoneri Erdem Satır, Gırgır dergisinin tarihine dair anekdotlar paylaştı. Karikatüristler, düzenlenen workshoplarda gençlerle canlı çizim çalışmaları yaptı.
YÜZ BİNLERCE ZİYARETÇİ FUARDA BULUŞTU
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS) Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Denizli’nin yanı sıra çevre illerden gelen yüz binlerce ziyaretçi katıldı. Ziyaretçiler, yayınevlerinin yeni kitaplarını inceleme, yazarlarla buluşma ve çeşitli kültürel etkinliklere katılma imkânı buldu.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, hafta sonu fuar alanındaki stantları tek tek gezerek yazarlar, yayınevi temsilcileri ve vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Çavuşoğlu’na özellikle çocuklar ve gençler yoğun ilgi gösterdi.
“DENİZLİ KÜLTÜRLE NEFES ALMAYA DEVAM EDECEK”
Fuarın ardından açıklamalarda bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Denizli Kitap Fuarı artık sadece bir fuar değil, şehrimizin kültür hayatının güçlü bir buluşma noktası haline geldi. On gün boyunca yüz binlerce vatandaşımızı kitaplarla, yazarlarla ve sanatla bir araya getirdik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin fuara gösterdiği yoğun ilgi bizlere büyük bir umut verdi. Denizli’de kültürün, sanatın ve bilginin ışığını büyütmeye devam edeceğiz. Bu organizasyona emek veren tüm yayınevlerine, yazarlara, çalışma arkadaşlarıma ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.




