BAŞKANI TATIK, SMA HASTASI KEREM BEBEĞİ AĞIRLADI
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, SMA Tip 1 hastası olan Kerem bebek ve ailesini makamında ağırladı. Ziyarette Başkan Tatık, aileden Kerem bebeğin tedavi süreci hakkında bilgiler aldı, başlatılan kampanyaya destek çağrısı yaptı.
Tavas ilçesinde SMA Tip 1 hastası olan Kerem Tomaşoğlu ve ailesi Belediye Başkanı Kadir Tatık’ı makamında ziyaret etti. Kerem bebek hakkında babası İsmail Tomaşoğlu’ndan bilgiler alan Belediye Başkanı Kadir Tatık, vatandaşlardan Kerem bebeğin tedavisine destek için başlatılan kampanyaya katılma çağrısı yaptı.
SMA Tip 1 hastalığının bebeklik döneminde ortaya çıkan, kasları kontrol eden sinir hücrelerini etkileyen ve ilerleyici seyir gösteren genetik bir hastalık olduğunu söyleyen Tatık, "SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele eden minik evladımız Kerem Bebek ve kıymetli ailesi belediye makamımızı ziyaret etti. Bu anlamlı buluşmada, SMA Tip 1 hastalığı hakkında bilgi aldık; tedavi süreci ve destek imkanlarının üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Erken ve etkin tedavi, bu hastalıkla mücadelede hayati öneme sahiptir” dedi.
Hastalığın tedavi sürecinin oldukça zorlu ve yüksek maliyetli olduğuna dikkat çeken Başkan Tatık, “ Bu noktada toplumsal dayanışma, Kerem Bebek gibi evlatlarımız için bir umut ışığıdır. Evladımızın tedavi sürecine katkı sunmak isteyen tüm hayırsever hemşehrilerimiz, IBAN bilgisi üzerinden bağışta bulunabilir. Yapılacak her destek, Kerem Bebek’in yarınlarına uzanan güçlü bir el, umut dolu bir adım olacaktır" ifadelerini kullandı.




