133 PARSELDEN 62’Sİ TESLİM EDİLECEK

Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (DEMİOSB) yürütülen çalışmaların son durumu, düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı. Birinci etap parsellerin 30 Ağustos 2026’da yatırımcılara teslim edilmesinin planlandığını açıklayan DEMİOSB yönetimi, şantiye girişine teslim tarihini gösteren sayaç astı.

Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (DEMİOSB) yönetimi, bölgede yürütülen çalışmaların geldiği son aşamaya ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.  Gürlek Mahallesi’ndeki DEMİOSB Şantiye Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya, DEMİOSB Müteşebbis Heyet Üyesi AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, DEMİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Başkan Vekili Mehmet Sarı ve bölge yetkilileri katıldı.

“BİRİNCİ ETAP 30 AĞUSTOS 2026’DA TESLİM EDİLECEK”

DEMİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, 2018 yılında başlayan Makina İhtisas OSB sürecinin planlanan şekilde ilerlediğini belirterek, “30 Ağustos 2026 tarihinde bölgemizin yaklaşık yarısını oluşturan birinci etabı yatırımcılarımıza teslim etmeyi planlıyoruz. Sahada görev yapan müteahhit firmalarla yapılan değerlendirmelerde, ağustos ayı sonunda parsellerin sanayicilere teslim edilmesi konusunda bir sorun öngörülmüyor” diye konuştu.

Kasapoğlu, sanayinin son dönemde yaşadığı zorluklara da değinerek, “Yeni yatırım yapmakta zorlanıyoruz, işlerimizi döndürmekte güçlük yaşıyoruz ancak gelecekten umudumuzu kaybetmiyoruz. Denizli’nin önümüzdeki dönemde güçlü sektörlerinden biri olacağına inandığımız makine sektörü için bu OSB’yi hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

133 PARSELDEN 62’Sİ TESLİM EDİLECEK

“DENİZLİ SANAYİSİNİN UMUDUNUN GÖSTERGESİ”

Makina İhtisas OSB’nin zorlu bir arazi yapısına sahip olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, “Yapılamaz denileni yaptık. Bu bölge, bir inancın, bir inadın ve bir çabanın ürünüdür. 133 parselimizin neredeyse tamamı dolu. Yatırımcısı hazır bir OSB’yiz. Denizli OSB’ye sadece 1,5 kilometre mesafede bulunuyoruz. Önümüzdeki süreçte çok değerli bir sanayi alanı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

“UZUN VE ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİK”

DEMİOSB Başkan Vekili Mehmet Sarı ise konuşmasında, Makina İhtisas OSB’nin oluşum sürecinin yaklaşık 10 yılı aşan bir istişare döneminin ardından hayata geçtiğini anlattı. Sarı, “2018’de yer tespiti yapıldı, 2019’da tüzel kişilik kazanıldı. Devletimizin desteğiyle altyapı çalışmaları 2023’te ihaleye çıktı. Şu anda birinci etap altyapısı tamamlanma aşamasında” dedi.

Arazinin coğrafi yapısının zorluğuna dikkat çeken Sarı, buna rağmen sürecin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Sarı, “2026 yılı ağustos ayı sonunda birinci etap parsellerimizi yatırımcılarımıza teslim etmeyi planlıyoruz. Makine sektörü, Denizli ekonomisine, istihdamına ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

133 PARSELDEN 62’Sİ TESLİM EDİLECEK

“MAKİNE İHRACATINDA HEDEF 250 MİLYON DOLAR”

Makine sektörünün yüksek katma değerli bir alan olduğunu belirten Sarı, “2024 yılında Denizli makine ihracatı 67 milyon dolardı. 2025 yılı için 100 milyon doları hedefliyoruz. 2026-2027 yıllarında ise 250 milyon dolar seviyelerine ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

“BU PROJE BİR HAYALDİ, GERÇEK OLDU”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de konuşmasında, Makina İhtisas OSB’nin uzun yıllar hayal edilen bir proje olduğunu söyledi. Tin, “Denizli’de makine sektörünün gelişmesi ve ihracat çeşitliliğinin artırılması hedefiyle bu yola çıktık. Bürokratik ve teknik açıdan zorlu bir süreç yaşadık ancak sanayicilerimizin kararlılığıyla bugün bu noktaya geldik” diye konuştu.

Sanayi arsalarının yüksek maliyetine dikkat çeken Tin, “Bu OSB ile sanayicilerimize altyapısı hazır, uygun maliyetli yatırım alanları sunacağız. Böylece sanayicilerimiz kaynaklarını fabrika inşasına, teknolojiye ve ihracata yönlendirebilecek” dedi.

133 PARSELDEN 62’Sİ TESLİM EDİLECEK

“SANAYİYE KREDİ VE DESTEK SAĞLANDI”

Tin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle DEMİOSB için yaklaşık 1 milyar TL’ye yakın kredi ve taahhüt desteği sağlandığını belirterek, altyapı çalışmalarının bu kaynaklarla tamamlanacağını ifade etti. Küresel ekonomik durgunluğa rağmen sanayicilerin desteklenmeye devam ettiğini vurgulayan Tin, 2026 yılı bütçesinde sanayiye yönelik teşviklerin sürdürüldüğünü söyledi.

Katılımcılar, Denizli-Ankara karayolu kenarındaki DEMİOSB girişinde birinci etap teslimine kalan günü gösteren sayaç önünde fotoğraf çektirdi. Sayaçta 1. Etap bitimine yani 30 Ağustos 2026’a kadar 244 gün kaldığı yazarken, hedeflenen tarihte parsellerin yatırımcılara teslim edileceği belirtildi. Birinci etap kapsamında 492 bin metrekarelik alanda toplam 62 sanayi parseli bulunduğu, bu parsellerin tamamının 30 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla yatırımcılara tahsis edilmesinin planlandığı kaydedildi.

Basın toplantısının ardından Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığındaki Müteşebbis Heyet üyeleri toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, diğer üyeler ve DEMİOSB yetkilileri katıldı.