OTOBÜS ÜCRETİ 25 LİRA 25 KURUŞ OLDU
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla otobüs, minibüs ve servis ücretleri, yılda iki kez altı aylık enflasyon oranında artacak. Toplu taşımada zamlı tarifeler 1 Şubat’tan itibaren geçerli olacak. İşte yeni ücret tarifeleri…
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı toplantısında, kent genelinde toplu taşıma ücretlerine ilişkin yeni düzenleme oy birliğiyle kabul edildi. Alınan kararla birlikte otobüs, minibüs, servis ve ilçe mahalle taşımacılığı ücretleri, yılda iki kez TÜİK tarafından açıklanan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranında artırılacak.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve mecliste de onaylanan karara göre, toplu taşıma hizmeti sunan işletmelerin gelir-gider dengesinin sağlanabilmesi amacıyla ücret tarifelerinde güncelleme yapılacak. Bu kapsamda zamlı tarifeler 1 Şubat 2026 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.
YILDA İKİ KEZ GÜNCELLEME
Denizli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım San. ve Tic. A.Ş. tarafından ücret tarifelerinde değişiklik yapılması talebi üzerine alınan kararla; Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım San. ve Tic. A.Ş. bünyesinde işletilen otobüsler, şehir içi minibüsler, ticari taksiler, servis araçları, ilçe ve mahalle taşımacılığı yapan toplu taşıma araçları için ücret tarifelerinin yılda iki kez TÜFE oranında güncellenmesi kararlaştırıldı.
Buna göre, birinci altı aylık döneme ilişkin güncellenmiş tarifeler 1 Ağustos’ta, ikinci altı aylık döneme ilişkin güncellenmiş tarifeler ise 1 Şubat’ta yürürlüğe girecek. Meclis kararı yürürlükte kaldığı sürece, söz konusu güncellemelerin Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacağı kabul edildi.
OTOBÜSLERDE YENİ ÜCRET TARİFESİ (1 Şubat 2026’dan itibaren)
|
Kart Türü |
Yeni Ücret |
Artış Oranı |
|
Sivil |
25,25 TL |
%12,22 |
|
Öğrenci |
15,25 TL |
%12,96 |
|
Sivil Abonman |
1.120,00 TL |
%12,00 |
|
Öğrenci Abonman |
675,00 TL |
%12,50 |
|
Kullan-at Kart (2 Biniş) |
110,00 TL |
%15,79 |
|
Kullan-at Kart (3 Biniş) |
135,00 TL |
%12,50 |
|
Kullan-at Kart (4 Biniş) |
160,00 TL |
%10,34 |
|
Kullan-at Kart (5 Biniş) |
185,00 TL |
%12,12 |
|
Denizli Kart |
110,00 TL |
%10,00 |
MİNİBÜS, SERVİS VE TAKSİ TARİFELERİ DE GÜNCELLENECEK
Alınan meclis kararı kapsamında şehir içi minibüs, ticari taksi ve servis araçlarının ücret tarifeleri de aynı şekilde TÜFE oranında yılda iki kez güncellenecek. Bu araç gruplarına ilişkin ikinci altı aylık döneme ait güncellenmiş tarifelerin de 1 Şubat 2026 itibarıyla yürürlüğe girmesi kabul edildi.
Buna göre, 25 lira olan minibüs ücreti 28 liraya, 20 lira olan öğrenci ücreti 22,5 liraya, uzun mesafelerdeki ücret 30 liradan 33,5 lira, öğrenci ücreti 25 liradan 28 liraya çıkacak.
Taksilerde 45 lira olan açılış tarifesi 50 lira, 36 olan kilometre başına ücret 40 lira, 135 lira olan kısa mesafe ücreti 150 liraya yükseliyor.




