BU MANZARAYLA YAŞIYORUZ

Akvadi’deki bir TOKİ sakini sosyal medyadan belediyelere seslenerek, toplu konut alanının yanı başındaki kirliliğe dikkat çekti. Vatandaş; “Manzaraya baktığımızda çöp görmek istemiyoruz. Sokaklarımızda lağım kokusu değil ağaç kokusu duymak istiyoruz” diye seslendi. 

Dalaman Çayı yatağının ardından bir çöp manzarası da kentin merkezinden geldi. Pamukkale İlçesi sınırları içinde yer alan Akvadi TOKİ konutlarında yaşayan bir vatandaş, toplu konut alanının yanı başındaki çöp manzaralarını kayda alarak sosyal medyadan yardım istedi. 

Bölgedeki dere yatağına atılan çöpleri kayda alan vatandaş TOKİ sakini olarak büyük vaatler değil, temiz bir çevre istediklerini söyledi. 

Paylaşımında; “Yaklaşık on beş yıldır farklı partilerden yöneticiler geldi geçti. İsimler değişti, tabelalar değişti ama mahallemizin kaderi değişmedi. TOKİ Akvadi sakinleri olarak istediğimiz şey büyük vaatler değil; çok basit, çok insani bir yaşam. Çocuklarımızın pencereden baktığında çöp değil gökyüzü görmesi, sokaklarımızdan lağım kokusu değil toprak ve ağaç kokusu yükselmesi.

Bugün bu çevre kirliliği yalnızca mahallemizi değil, burada yaşayan insanların onurunu ve sabrını da zorluyor.

En kısa zamanda mevcut belediye başkanımızın ve ilgili kamu yetkililerinin bu sorunu görmesini, çöplerin buradan kaldırılmasını, kanalizasyon suyunun mahallemize akmasının önlenmesini ve bu alanların yeşillendirilmesini umut ediyoruz. Bu bir şikâyet değil; insanca yaşamak isteyen insanların sessiz çağrısıdır” ifadelerini kullandı. 

VİDEO İLE SESLENDİ

Çevredeki kirliliğin görüntülerini kayda alan vatandaş paylaştığı videoda; “Burası Akvadi TOKİ evleri, Kaldığımız yer. Sayın muhtarım, değerli belediye başkanım şimdi bu güzel manzaradan sonra bu manzarayı bozan şeyi gösteriyorum size” diyerek çöp dağlarını istedi. 

Daha sonra ise sözlerini şöyle sürdürdü; “Gördüğünüz gibi evimizin dibinde çöplük. Çöpler buraya dökülüyor. Evimize gelen, mahallemize gelen misafirler açıkça bu çöplükte mi kalıyosunuz diyor. Lütfen bu sorunu halledin. Ayrıca bu akan su yazın burda bize sivrisinek yapıyor. Lütfen çevre düzenlemesi yapın ve bu çöpleri burdan kaldırın. Burayı ağaçlandırın, güzel bi görünüm verin. Bu manzara bize yakışmıyor. Ayrıca Denizli'nin pis suyu, kanalizasyonu tam evimizin dibine dökülüyor. Gördüğünüz bu borudan” 

TOKİ sakinleri gerekirse imza toplayacaklarını da ifade etti.