HATAYLI ÖĞRENCİLERDEN DUYGU YÜKLÜ MESAJ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin deprem felaketinin ikinci yılında Hatay’da sağladığı enstrüman desteği, Toygarlı Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinin kalpten gelen notalarıyla umuda dönüştü.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci yıldönümünde Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Toygarlı Gazipaşa Ortaokulu Müzik Sınıfı’na enstrüman desteğinde bulundu. Depremin açtığı yaraları müzikle sarmaya çalışan öğrencilerin yüzü, sağlanan bu destekle güldü. Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin ardından Hatay’a destek elini uzatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, okulda bulunan müzik sınıfının enstrüman ihtiyacını, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun talimatıyla karşıladı.
ENSTRÜMANLAR ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRILDI
Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanı Ufuk Tarakçıoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı, şube müdürleri ve personelden oluşan heyet, geçtiğimiz yıl okulu ziyaret ederek temin edilen müzik aletlerini öğrencilere teslim etti. Müziğin birleştirici ve iyileştirici gücüyle depremin hafızalarında açtığı derin izleri bir nebze olsun geride bırakan öğrenciler, çaldıkları notalarla yarınlar için umut oldu. Kalpten gelen melodilerle hayata tutunan öğrenciler, depremin üçüncü yıl dönümünde müzik sınıfında enstrümanlarıyla birlikte çektikleri video aracılığıyla teşekkür mesajı gönderdi.
“İYİ Kİ VARSINIZ, SİZLERİ SEVİYORUZ”
Duygu yüklü videoda öğrenciler, yaşanan afetten sonra müzik sınıfından yükselen notaların acılarına merhem olduğunu ifade etti. Her yerin moloz ve enkazla dolu olduğu bir dönemde yaralarını sanatla sardıklarını dile getiren öğrenciler, enkazın içinden çıkarak hayallerine tutunduklarını söyledi. Ellerinde gitar, keman, saz ve piyano ile kendilerine umut olan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’na teşekkür eden öğrenciler, videoda şu ifadelere yer verdi: “Hayatımızda hiç enstrüman çalacağımız aklımıza gelmezdi. Bize bu şansı verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız, sizleri seviyoruz.”
“İLK ANDAN İTİBAREN HEP YANIMIZDAYDINIZ”
Toygarlı Gazipaşa Ortaokulu Müzik Öğretmeni Fidan Özgün ise Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin depremin ilk anından itibaren kendilerini yalnız bırakmadığını belirtti. Özgün, deprem sonrası yaşadıkları imkânsızlıklar ve çaresizlik ortamında sanatın iyileştirici gücüne sarıldıklarını ifade ederek, Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun okulun enstrüman ihtiyacını karşılamasının kendileri için büyük anlam taşıdığını dile getirdi. Özgün, “Bizler için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama ruhumuzu iyileştirmek ve ayağa kalkmak için birçok nedenimiz var. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ve bu desteği bizlerden esirgemeyen başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.




