KADINLAR İÇİN 8 BİN ÇİÇEK

Honaz Belediyesi Tohum Merkezi’nde üretilen 8 bin çiçek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlara dağıtılacak. 

 

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Honaz Tohum Merkezi’nde üretilen 8 bin çiçeği kadınlara dağıtmaya hazırlanıyor. 

Kepenek merkeze yaptığı ziyarette bir video ile vatandaşlara seslenerek, kendi seralarında ürettikleri 8 bin çiçeği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlara dağıtacağını açıkladı. 

Kepenek ayrıca ata tohumlarından elde ettikleri fide, çam fidanı ve gül üretimini sürdürdüklerini kaydederek; “Biliyoruz ki kadınlarımız için ne yapsak azdır. Onların yanında olmaya, üretmeye ve Honaz’ı güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bu çiçekler onlar için” dedi. 

KADINLAR İÇİN 8 BİN ÇİÇEK

BALKONLARINDA YETİŞTİREBİLECEKLER

Kepenek videoda şöyle seslendi: “O günün anlamı için kendi balkonlarında, bahçelerinde yetiştirebileceği ve her gün bizi hatırlayabildikleri güzel bir hatıra olacak. Yaklaşık 8 bin tane çiçek yetiştirdik bu yıl. 8 bin çiçeği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlarımızla buluşturacağız. Aynı zamanda seramızda sadece çiçek değil domates fidesi, patlıcan, biber, ata tohumlarından elde ettiğimiz birçok fideyi yetiştiriyoruz. Bu yıl yaklaşık 1,5-2 milyon fideye ulaşacağız. Aynı zamanda ilk kez bu yıl artık safranın yanında çam fidanları da yetiştiriyoruz. Yaklaşık beş yüz tane çam fidanımızı kozalaklardan tohumlarını aldık ve fide olarak yetiştiriyoruz. Yaklaşık 2 bine yakın gülden aldığımız çelikleri fideye dönüştürdük. Onları da parklarımızla buluşturuyoruz. Honaz hep güzelleşiyor”