8 MART’A 8 BİN ÇİÇEK
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Honaz Tohum Merkezi’nde üretilen 8 bin çiçeğin kadınlara dağıtılacağını açıkladı. Kepenek, belediyenin kendi üretimi olan çiçeklerin, kadınlara hem anlamlı bir hatıra hem de balkon ve bahçelerinde yetiştirebilecekleri kalıcı bir armağan olacağını söyledi.
Honaz Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Honazlı kadınlara anlamlı bir sürpriz hazırlıyor. Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Honaz Tohum Merkezi seralarında üretilen 8 bin çiçeğin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlara hediye edileceğini söyledi.
Honaz Belediye Başkanı Kepenek, Tohum Merkezi’ne yaptığı ziyarette çektiği video ile 8 Mart için yapılan hazırlıkları kamuoyuyla paylaştı. Belediyenin kendi üretimi olan çiçeklerin, kadınlara hem anlamlı bir hatıra hem de balkon ve bahçelerinde yetiştirebilecekleri kalıcı bir armağan olacağını belirten Kepenek, “Kadınlarımız için ne yapsak azdır. Onların yanında olmaya, üretmeye ve Honaz’ı güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bu çiçekler onlar için” ifadelerini kullandı.

SERADA ÜRETİM KATLANIYOR
Honaz Tohum Merkezi’nde üretimin sadece çiçekle sınırlı olmadığına dikkat çeken Kepenek, ata tohumlarından domates, patlıcan ve biber fideleri başta olmak üzere bu yıl 1,5–2 milyon fide üretimine ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.
Ayrıca ilk kez çam fidanı üretimine başlandığını belirten Kepenek, kozalaklardan elde edilen yaklaşık 500 çam fidanının yetiştirildiğini ifade etti. Bunun yanında 2 bine yakın gülden alınan çeliklerin de fideye dönüştürülerek park ve yeşil alanlarda kullanılacağı aktaran Kepenek, “Üretim odaklı belediyecilik anlayışını sürdürüyoruz, Honaz güzelleşiyor” diye konuştu.




