İL MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Öztürk’ün tayini Kayseri’ye çıktı. Yerine ise Yıldırım atandı.

Denizli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği’nde görev değişimi yaşandı. İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk’ün tayini Kayseri’ye çıktı. Denizli’ye Uşak’tan tayin olan ve yaklaşık 4,5 yıl bu görevi üstlenen Öztürk bundan sonra Kayseri İl Müdürü olarak kariyerini sürdürecek.

Yerine ise bakanlık  Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nde önemli görevlerde bulunan Ertuğrul Yıldırım atandı. Yıldırım hafta başında Denizli’deki görevine başladı.

İl Müdürlüğü önceki gün Bakan Yardımcısı Hasan Suver’i ağırlamıştı.

Önceki dönem İl Müdürü Öztürk döneminde, DESKİ’ye 1,6 milyon liralık ceza kesilmişti.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Ellez Deresi’nden sulama yapan çiftçilerin ürün veriminde düşüş yaşandığı yönündeki şikayetlerinden sonra su kaynaklarında inceleme yapılmış, Sevindik Mahallesi bölgesinde evsel atık suların arıtılmadan dereye deşarj edildiği tespit edilmişti. Bakanlık ceza kesildiğini sosyal medya platformlarından duyurmuş, Denizli Büyükşehir Belediyesi ise kendilerine tanınan mühletin kısa olduğu yönünde açıklama yapmıştı.