743 MİLYON LİRA DESTEK
Denizli’de toplam 743 milyon lirayı geçen destek ödemeleri üreticilerin hesaplarına aktarılmaya başlandı.
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘Temel Destek’ ve ‘Yem Bitkileri Üretim Desteği’ kapsamında Denizlili üreticilerin 743 milyon lirayı aşan destek ödemelerinin dünden itibarin hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu.
Denizli’de Temel Destek’ten 50 bin 935 üretici faydalanacak. Bu üreticilerin hesaplarına toplam 660 milyon 321 bin lira aktarılacak.
Yem Bitkileri Üretim Desteği’nden ise 16 bin 234 üretici faydalanacak. Bu kalemde Denizlili üreticilere toplam 83 milyon 338 bin lira ödenecek.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının son hanesi ‘0’ olan üreticiler dün destek ödemelerini hesaplarında gördü.
Diğer üreticilerin ödemeleri de sırayla hesaplara aktarılacak. İl Müdürlüğü; “Üreten, emeğiyle toprağa hayat veren tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun” paylaşımı yaptı.
Diğer yandan Türkiye genelinde 9 milyar 583 milyon lira Temel Destek, 2 milyar 607 milyon lira Yem Bitkileri Üretim Desteği ve 120 milyon lira da Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği ödemesi yapılacak.




