KEPENEK’TEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda fırsat eşitliği ve kadınların toplumdaki yerine dikkat çekti. Kepenek, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha güçlü bir şekilde yer almasının genel kalkınmadaki öneminin altını çizdi.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Yayımlanan bu mesajda, kadın bireylerin toplumun en temel yapı taşlarından birini oluşturduğu gerçeğine dikkat çekildi. Başkan Kepenek, hayatın her alanında kadınların gösterdiği fedakârlıkların, verdikleri yoğun emeğin ve elde ettikleri başarıların yaşama büyük bir değer kattığını açıkça ifade etti.

FIRSAT EŞİTLİĞİ VURGUSU YAPILDI

Kadınların sadece aile içinde değil; sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi hayatta da çok daha güçlü bir biçimde temsil edilmesi gerektiği belirtildi. Bu güçlü temsilin, genel anlamda toplumun kalkınması ve gelişmesi açısından kritik bir önem taşıdığı aktarıldı. Bütün bunlara ek olarak, kadınların her mecrada hak ettikleri saygıyı ve değeri görmesinin yanı sıra, mutlak surette fırsat eşitliğine sahip olmalarının gerekliliği de vurgulandı.

ORTAK SORUMLULUĞUMUZ GÜÇLENDİRMEKTİR

Konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Başkan Kepenek, toplumun tüm kesimlerine seslenerek kadınların desteklenmesi konusundaki hedeflerini paylaştı. Kendi ifadeleriyle bu durumu özetleyen Kepenek, "Kadınlarımız; sevgileri, emekleri, üretkenlikleri ve güçlü duruşlarıyla toplumumuzun en önemli değerlerindendir." açıklamasında bulundu. Sözlerini daha da detaylandıran Kepenek, "Aileden iş hayatına, eğitimden sosyal yaşama kadar her alanda büyük katkılar sunan kadınlarımızın desteklenmesi ve güçlendirilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu vesileyle başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yaşam diliyorum." diyerek mesajını tamamladı.