PLANLI SU YÖNETİMİ ŞART
Vali Köşger başkanlığında toplanan Toprak Koruma Kurulu’nda bu yılki yağışların üreticilerin su talebini geciktireceğine işaret edildi, planlı bir su yönetiminin şart olduğu kaydedildi.
Denizli Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda, İl Toprak Koruma Kurulu üyelerinin katılımıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda tarımsal arazilerin korunması, su kaynaklarının yönetimi ve yerel hayvancılığın geliştirilmesi konuları ana gündem maddelerini oluşturdu. Vali Yavuz Selim Köşger, alınan kararların Denizli'nin tarımsal geleceği açısından taşıdığı stratejik öneme dikkat çekti.
YAĞIŞLARIN BEREKETİ VE SU YÖNETİMİ
Vali Köşger, bu yıl gerçekleşen yağışların tarım sektörü için büyük bir kazanım olduğunu belirtti. Yağışların çiftçilerin su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşıladığını ve sulama taleplerini olumlu yönde geciktirdiğini ifade eden Köşger, baraj doluluk oranlarının ulaştığı seviyenin tarımsal üretim için hayati bir güvence olduğunu vurguladı. Mevcut su kaynaklarının tüm sezon boyunca etkin ve verimli kullanılması gerekliliğinin altını çizen Köşger, planlı bir su yönetiminin şart olduğunu dile getirdi.
HAYVANCILIKTA YERLİ IRK ISLAHI
Toplantıda toprak ve su varlığının korunması adına hayvancılık politikalarına dair önemli mesajlar verildi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta verimliliği artıracak yerli ırk ıslahı çalışmalarına hız verilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Köşger, bu stratejinin su ve yem gibi kaynak tüketimini azaltacağını ifade etti. Bu yaklaşımın hem sürdürülebilir tarımı destekleyeceğini hem de doğal kaynakların korunmasına kritik katkı sağlayacağını belirten Köşger, tarımsal yapının güçlendirilmesi için yerel ırkların önemine vurgu yaptı.
5403 SAYILI KANUN KAPSAMINDA KARARLAR
Kurul toplantısında, Denizli’nin tarımsal geleceğini doğrudan etkileyen idari süreçler de masaya yatırıldı. 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında değerlendirilen çeşitli kurumların imar planı talepleri, tarım dışı kullanım başvuruları ve tarımsal amaçlı yapı talepleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Toplantı, tarım arazilerinin korunması ve tarımsal verimliliğin artırılmasına yönelik alınan kararlarla sona erdi.




