BÜYÜK MARKALAR İÇİN ÖRECEKLER

Merkezefendi Belediyesi tarafından hayata geçirilen "El Emeği Projesi" ile 800 kadın, ürettikleri ürünleri ulusal markalara tedarik ederek aile ekonomilerine katkı sağlamaya başladı. Belediye Başkanı Şeniz Doğan, tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada projenin kadınların sosyal ve ekonomik gücünü artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki kadınların iş gücüne katılımını desteklemek ve ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmek amacıyla kurgulanan projenin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda projenin kapsamı ve hedefleri paylaşılırken, kadınların ürettiği el emeği ürünlerin yerel ölçekten çıkarılıp ulusal düzeydeki büyük markalara ulaştırıldığı ifade edildi. Belediye Başkanı Şeniz Doğan'ın da bizzat katılarak kadınlarla birlikte üretim yaptığı etkinlikte, projenin halihazırda 800 kadına doğrudan gelir kapısı araladığı bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.

ULUSAL MARKALARA TEDARİK ZİNCİRİ KURULDU

Proje kapsamında kadınlar tarafından özenle hazırlanan ürünler, sadece yerel pazarlarda değil, Türkiye genelindeki büyük markaların tedarik zincirinde yer bulmaya başladı. Kadınların mesleki becerilerini geliştirmesine olanak tanıyan bu model, geleneksel el sanatlarını profesyonel bir üretim bandına dönüştürerek sürdürülebilir bir ekonomik model oluşturdu. Belediye yetkilileri, bu süreçte kadınların aktif üretim süreçlerine dahil edilmesinin hem bireysel özgüvenleri hem de toplumsal kalkınma açısından stratejik önem taşıdığını kaydetti.

BÜYÜK MARKALAR İÇİN ÖRECEKLER

Etkinlik sırasında kadın üreticilerle bir araya gelen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, üretim aşamasına dahil olarak çanta ördü ve projenin çarpan etkisine dikkat çekti. Başkan Doğan, belediyenin amacının sadece bir kurs düzenlemek olmadığını, üretilen ürünlere yüksek katma değer sağlayarak kadınların başarı hikayelerini ulusal düzeye taşımak olduğunu dile getirdi. Kadınların içindeki cevheri ortaya çıkarmak adına her türlü bürokratik ve lojistik desteğin sağlanacağı belirtilirken, üretimin devamlılığı için yeni pazar kanallarının açılacağı bildirildi.

BAŞKAN DOĞAN'DAN SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VURGUSU

Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 2019 yılından bu yana ilçede kadınlar, gençler ve çocuklar üzerine yoğunlaşan pek çok sosyal belediyecilik projesini hayata geçirdiklerini hatırlattı. Denizli merkezinde seçilen ilk kadın belediye başkanı olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini belirten Doğan, kadınların ev dışına çıkarak sosyalleşmesini ve doğrudan üretim ekonomisine katılmasını öncelikli görev edindiklerini söyledi. İlçede düzenlenen kadın festivallerinin bu süreçte önemli bir kaldıraç görevi gördüğü ve birçok kadının bu sayede kendi işletmesini kurarak ihracat yapacak düzeye ulaştığı vurgulandı.

BÜYÜK MARKALAR İÇİN ÖRECEKLER

Projenin mevcut durumda 800 kadına ulaşmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Doğan, kadınların disiplini ve üretkenliğinin projenin başarısındaki temel unsur olduğunu belirtti. "Bizler sadece kadınlarımıza yol açtık, bu birliktelikten gurur verici sonuçlar doğdu" diyen Başkan Doğan, kadın emeğinin görünür kılınması adına çalışmaların genişleyerek süreceği mesajını verdi. El Emeği Projesi'nin ilerleyen safhalarında daha fazla kadına ulaşılması ve ürün yelpazesinin çeşitlendirilerek küresel pazar hedeflerinin de gündeme alınması planlanıyor.