ATA TOPRAKLARINA DUYGUSAL YOLCULUK
Honaz Belediyesi, ilçede yaşayan Ahıska Türkü vatandaşların memleket hasretini dindirmek amacıyla ata topraklarına özel bir gezi programı düzenledi. Ahıska Parkı’nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, 28 yıllık vatan özleminin bu projeyle sona erdiğini ifade etti.
Honaz Belediyesi, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek ve kültürel bağları yaşatmak hedefiyle Ahıska Türkü vatandaşlar için anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Yıllardır süren memleket özlemini gidermek isteyen belediye, vatandaşların atalarının yaşadığı Ahıska’ya gitmesini sağlayacak kapsamlı bir gezi organizasyonu başlattı. Ahıska Parkı’nda bir araya gelen kafile, dualar ve gözyaşları eşliğinde vatan topraklarına doğru yola çıktı.
28 YILLIK VATAN HASRETİ SON BULDU
Uğurlama programında Ahıskalı vatandaşlara hitap eden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, buluşmanın manevi değerine dikkat çekti. "28 yıllık bir özlemi tamamlıyoruz ve sonlandırıyoruz" diyen Başkan Kepenek, Anadolu’nun ve Honaz’ın evleri olduğunu ancak köklerin geldiği toprakların da unutulmaması gerektiğini vurguladı. Vatandaşları duygu dolu sözlerle uğurlayan Kepenek, bu projenin sadece bir gezi değil, bir vefa borcu olduğunu belirtti.
"HONAZ’DAN SELAM GÖTÜRÜN"
Başkan Kepenek, Ahıska’ya gidecek olan gruptan oradaki soydaşlara ve ebediyete intikal etmiş büyüklere selam iletmelerini istedi. Konuşmasında, "Oradaki dostlara, toprak altında yatanlara birer Fatiha okuyun. Ve deyin ki; Honaz’da hep birlikte dostça, kardeşçe kendi evimizde yaşıyoruz" ifadelerini kullanan Kepenek, projeye destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca, bu turda yer alamayan vatandaşlar için ikinci bir kafilenin de planlandığı müjdesini verdi.

"DEĞERİNİZİ ÇOCUKLARIMIZ BİLE ANLAYACAK"
Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vatan Tayir de törende söz alarak yapılan hizmetlerin önemine değindi. Başkan Kepenek’e teşekkürlerini sunan Tayir, "Sizin yaptıklarınız hiçbir zaman unutulmaz. Sizin değerinizi sadece biz değil, çocuklarımız bile bu parklarda oynarken anlayacak. Honaz’dan vatana gittiğimizde orada da sizin değerinizi anlatacağız" dedi. Törenin ardından otobüslere binen Ahıskalılar, ata topraklarına doğru dualarla hareket etti.




