AYNI EKİPLE YOLA DEVAM
Merkezefendi Belediye Meclisi'nde komisyon, başkanlık divanı ve encümen seçimleri yapıldı. CHPli üyelerin çoğunluk oylarıyla 1. Başkan Vekili Fatma Atıcı, 2. Başkan Vekili Osman Bartal, Encümen Üyeleri Levent Özel, İlhan Cem Kıyak ve Berzan Taşer olurken, oluşturulan 6 komisyon 4 CHP ve 1 Ak Partili üyelerden oluştu. Başkan Şeniz Doğan, aynı isimlerle yola devam kararı aldı.
Merkezefendi Belediye Meclisi'nin Nisan ayı 1. Oturumu Şeniz Doğan başkanlığında yapıldı. Yoklamanın ardından 2025 yılı gelir ve giderleri ile hesap kayıt işlemlerinin incelendiğine yönelik Denetim Raporu okunarak meclis bilgilendirildi. Ak Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki söz alarak, Demetim Kurulu Raporu ile ilgili eleştirilerini dile getirdi. Doğrudan alımlar ve destek hizmetlerinin hesapları ile ilgili eleştiriler yönelten Aki, belediye yönetiminin şeffaf olmadığını, istedikleri bilgileri alamadıklarını söyledi.

Başkan Doğan, Aki'ye yaptığı eleştirilerin Faaliyet Raporu ile ilgili olduğunu belirterek, “7 yıldır meclis üyeliği yapıyorsunuz. Bu konular Faaliyet Raporu ile ilgili. Faaliyet Raporunu yarın görüşeceğiz. O zaman konuşursunuz” yanıtını verdi, Merkezefendi Belediyesi'nin çalışmalarında şeffaf olduğunu, istedikleri bilgiye ulaşabileceklerini ifade etti.

Başkan vekilleri Atıcı ve Bartal
İmarla ilgili maddeler komisyona sevk edilirken, meclis organlarının üye seçimleri yapıldı. Meclis 1. Başkanvekilliği için CHP Grubu Fatma Atıcı'yı, Ak Parti Grubu ise Abdullah Kandemir'i aday gösterdi. Atıcı 27 oyla Başkan Vekili seçildi, Kandemir 10 oy aldı. Meclis 2. Başkanvekili aynı oyla CHP'li Osman Bartal olurken, Ak Parti'nin adayı Tercan Türkmen 10 oy aldı.
ENCÜMENDE CHP'Lİ ÜYELER
Meclis Başkanlık Divanı'na 2 asil, 2 yedek katip üye seçimleri sonunda CHP'li üyeler Ayşen Kocabay ve Özdilek Koçoğlu 27'şer oyla asil üye, Enis Kara ve İlhan Cem Kıyak ise aynı oyla yedek üye oldu.
Belediye encümenine CHP'li Levent Özel, Berzan Taşer ve İlhan Cem Kıyak 27 oy alarak seçilirken, Ak Parti'nin aday gösterdiği Tercan Türkmen, Abdullah Kandemir ve Gıyasettin Bel 10'ar oy aldı. Seçilen başkan vekilleri, encümen üyeleri ve katip üyeler yerel seçimlere kadar 3 yıl görev yapacak.
Meclis toplantısında ayrıca Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, İdari ve Diğer İşler, Kadın,Aile ve Engelliler, Doğal Afet ve Deprem ile Çevre Komisyonu'na 1 yıl süreyle 4 CHP'li ve 1 Ak Partili üye seçimleri yapıldı.




