ÇİVRİL’İ ZİRAİ DON VURDU

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, zirai don olayının ardından Çivril’de zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 9-10 Nisan 2026 tarihlerinde Çivril ilçesinde meydana gelen ve meyve bahçelerinde etkili olan zirai don olayının ardından sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. İl Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, İl Müdür Yardımcısı Saffet Üge ile birlikte zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

ÜRETİCİLERLE BİREBİR GÖRÜŞME

İncelemeler sırasında üreticilerle bir araya gelen İl Müdürü Zayim, sürecin yakından takip edildiğini belirtti. Zayim, “Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Meydana gelen zirai don olayının etkilerini en doğru şekilde tespit etmek amacıyla teknik ekiplerimiz sahada kapsamlı çalışmalar yürütmektedir. Tüm imkânlarımızla süreci titizlikle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇİVRİL’İ ZİRAİ DON VURDU

SAHADA KAPSAMLI ÇALIŞMA

Yetkililer, Çivril genelinde incelemelerin sürdüğünü ve elde edilecek veriler doğrultusunda gerekli çalışmaların hızlı şekilde hayata geçirileceğini belirtti. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin yanında olduklarını vurgulayarak, zirai donun etkilerinin en aza indirilmesi için çalışmaların devam edeceğini bildirdi.