2026 YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI

Denizli İl Koordinasyon Kurulu 2026 Yılı I. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirilerek kentin kalkınma projeleri ele alındı. Valilik Konferans Salonu'ndaki zirvede, kamu kurumlarının yatırım aşamaları ve koordinasyon gerektiren hususlar istişare edildi.

Denizli Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen yılın ilk koordinasyon toplantısı; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Vali Yardımcısı Adnan Kayık, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla yapıldı. Toplantıda ayrıca DESKİ Genel Müdür V. Egemen Emre Beşli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ile bölge ve il müdürleri hazır bulundu. Vali Köşger’in açılış konuşmasıyla başlayan oturumda, 2026 yılı yatırım projelerine ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı.

VALİ KÖŞGER'DEN KOORDİNASYON VURGUSU

Toplantının açılışında konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, İl Koordinasyon Kurulunun yürüttüğü çalışmaların ilin kalkınması açısından kritik bir önem taşıdığını ifade etti. Çözüm odaklı bir yaklaşımla tüm taleplerin karşılanacağını belirten Köşger, iş birliğinin Denizli için hayırlı olmasını diledi. Vali Köşger konuşmasında, "İlimizin çok yönlü kalkınması için kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından vatandaş odaklı önemli projeler gerçekleştirilmeye devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

2026 YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI

Vali Köşger, projelerin güncel durumlarının takip edildiğini ve kurum amirlerinin süreçle ilgili bilgilendirme yapacağını aktardı. Köşger, Kuruluş temsilcilerinin kendi kuruluşlarına ait yatırımlar hakkında bilgi verirlerken, devam eden projelerin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar, koordinasyon gerektiren işler ve hangi kurumlarla koordinasyona ihtiyaç duyulduğu hususlarını soru-cevap yoluyla istişare edeceğiz" dedi.

BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNE YOĞUN TALEP

Toplantı süresince özellikle il genelinde büyük yatırımları bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne yönelik talepler ön plana çıktı. Katılımcılar; karayolu çalışmaları, dönel kavşak ve battı-çıktı projeleri ile altyapı sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini sundu. İlçe giriş-çıkış düzenlemeleri, aydınlatma faaliyetleri ile sulama ve gölet yapımına ilişkin yatırım ihtiyaçları da görüşülen ana başlıklar arasında yer aldı.

Programın son bölümünde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, DESKİ, Pamukkale Üniversitesi ve çeşitli bölge müdürlüklerinin sunumları gerçekleştirildi. Karayolları 2. Bölge, Devlet Su İşleri 21. Bölge, Devlet Demir Yolları 3. ve 7. Bölge Müdürlükleri ile TEİAŞ yetkilileri kurumlarının projelerini aktardı. Toplantı, koordinasyon gerektiren teknik detayların soru-cevap yöntemiyle istişare edilmesinin ardından sona erdi.