DÜNYA ÇİZERLERİ DENİZLİ’DE BULUŞUYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması’nın teması "Futbol" olarak açıklandı. Dünyanın dört bir yanından sanatçıların katılacağı yarışmada birinciye 100 bin TL ödül verilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin sanat kenti kimliğini pekiştirmek ve uluslararası kültürel etkileşimi artırmak amacıyla düzenlediği dev organizasyonun startını verdi. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Karikatür Yarışması için başvurular alınmaya başlandı. Sporun evrensel dili ile mizahın gücünü birleştiren yarışmanın 2026 yılı teması ise "Futbol" olarak belirlendi. Organizasyonun, Denizli'nin dünya çapında kültürel tanıtımına önemli katkılar sunması bekleniyor.

TOPLAM ÖDÜL MİKTARI BELLİ OLDU

Yarışmada dereceye girecek sanatçılar için oldukça yüksek tutarlı ödüller hazırlandı. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda birinciye 100 bin TL, ikinciye 70 bin TL ve üçüncüye 50 bin TL nakdi ödül takdim edilecek. Ayrıca üç adet 20 bin TL’lik mansiyon ödülünün yanı sıra, genç yetenekleri teşvik etmek amacıyla 10-18 yaş altı kategorisindeki iki katılımcıya 10’ar bin TL verilecek. "Gürbüz Doğan Ekşioğlu Özel Ödülü"ne layık görülen çizer ise 30 bin TL’lik ödülün sahibi olacak.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 7 HAZİRAN

Yarışma takvimine göre sanatçılar eserlerini 7 Haziran 2026 Pazar gününe kadar teslim edebilecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından uzman jüri heyeti 13 Haziran 2026 Cumartesi günü toplanarak eserleri değerlendirecek. Merakla beklenen sonuçlar ise 17 Haziran 2026 Çarşamba günü kamuoyuna duyurulacak. Katılımcılar yarışma ile ilgili tüm detaylara ve başvuru formlarına belediyenin resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilecek.

DEV JÜRİ KADROSU GÖREV BAŞINDA

Yarışmanın koordinatörlüğünü karikatürist Mehmet Selçuk üstlenirken, seçici kurulda Türkiye’nin önde gelen mizah ve sanat isimleri yer alıyor. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Ali Şur, Şevket Yalaz, Altan Özeskici, Savaş Ünlü, Aşkın Ayrancıoğlu ve Abdülkadir Uslu gibi usta çizerlerin yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de kurulda bulunuyor. Jüri üyeleri, futbolun farklı perspektiflerini en yaratıcı şekilde kağıda döken eserleri belirlemek için titiz bir çalışma yürütecek.