HAYALLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali”, 258 standın katılımıyla kapılarını büyük bir coşkuyla açtı. Festivalin açılışında konuşan Başkan Vekili Ali Marım, üreten kadınların her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, üreten kadınları desteklemek ve Anneler Günü heyecanını el emeği ürünlerle birleştirmek amacıyla düzenlediği “Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali” başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Marım, sanatçı Tuğba Ger, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, “Zeybek Bilmeyen Kadın Kalmasın” projesi kapsamında zeybek eğitimi alan kadınların sahnelediği gösteriyle başladı.

HAYALLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ

KADINLARIN HAYALLERİ KAZANCA DÖNÜŞÜYOR

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Marım, kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almalarının önemine dikkat çekti. Marım, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınlarımızın hayallerini kazanca dönüştürme yolculuğuna şahitlik etmekten büyük onur duyuyoruz. Bugün burada kadın girişimcilerimiz, kendi emeklerini ve özgün tasarımlarını Denizlililerle buluşturuyor. Amacımız, hem kadınlarımızın aile ekonomisine katkı sağlamalarına destek olmak hem de Anneler Günü öncesinde hemşehrilerimize nitelikli bir alışveriş ortamı sunmaktır. Tüm kadınlarımızın eline, yüreğine sağlık” ifadelerine yer verdi.

HAYALLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ

TUĞBA GER PERFORMANSIYLA BÜYÜLEDİ

Açılış töreni sonrasında Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Tuğba Ger sahne alarak, birbirinden güzel eserleri Denizlililer için seslendirdi. Özellikle Denizli yöresine ait türküleri kendine has yorumuyla seslendiren Ger, bağlamasıyla sergilediği usta performansla büyük alkış alarak Anneler Günü öncesinde dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konserin sonunda, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, sanatçıya çiçek takdiminde bulunarak festivale kattığı değer için teşekkürlerini iletti.

HAYALLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ

FESTİVAL 10 MAYIS’A KADAR SÜRECEK

Bugün itibarıyla kapılarını açan festivalde; takı, el sanatları, gıda, hazır giyim ve ev tekstili gibi 6 farklı kategoride yüzlerce ürün sergileniyor. 9 Mayıs Cumartesi günü Punch ile Anneler Günü Hediyesi workshopu ve Elif Buse Aşan konseri gerçekleştirilecek. 10 Mayıs Pazar günü ise “Doğum Sonrası Kendine İyi Bakmak” konulu söyleşi, Anne Çocuk Ebru Buluşması ve Aydanur ile Anneler Günü Özel Konseri ile program devam edecek.

HAYALLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ

ÇOCUKLAR VE BİLİM MERAKLILARI UNUTULMADI

Üç gün boyunca saat 11.00 ile 21.00 arasında ziyarete açık olacak festival alanında, çocuklar için de çeşitli etkinlikler planlandı. Sihirbaz gösterileri ve kukla tiyatrosunun yanı sıra Denizli Bilim Merkezi tarafından düzenlenen eğitici atölyeler ile çocuklar festivalde doyasıya eğlenecek. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri festival alanını ziyaret ederek kadın girişimcilerle uzun süre sohbet etti.