OYUNBAZ TİLKİ TERLİKLERİ PARÇALADI
Denizli’de yavru bir tilki, Hallaçlar’da vatandaşların yaşadığı bir konut sitesini mesken belledi. Terlikleri parçalayan, kedilerin mamalarını yiyen tilkinin site sakinleriyle oyun oynadığı anlar kameralara yansıdı.
Doğal yaşam alanları insan yerleşimiyle işgal edilen yabani hayvanlar, zaman zaman kent merkezine yaklaşarak insanlarla temas kuruyor.
Benzer bir manzara Denizli’nin Merkezefendi İlçesi, Hallaçlar Mahallesi’nde gözlendi.
Bir konut sitesine dadanan yavru tilkinin, insanlarla karşılaştığı anlar kameralara yansıdı. Yaklaşık bir aydır akşam saatlerinde konutların bulunduğu alana gelen tilkinin; kediler için bırakılan mamaları yiyerek karnını doyurduğu, daha sonra da site sakinlerinin başta ayakkabı ve terlikleri olmak üzere eşyalarıyla oynadığı gözleniyor.
Görüntülerde terlikleri kemiren tilkinin, insanların kendisine yaklaşmasına müsaade ettiği anlar yer alıyor. Oyun oynayan tilkinin ürkek davranmadığı ancak yine de çok fazla yaklaşılmasına müsaade etmediği görülüyor.
Tilkinin ayakkabı ve terlikleri kemirmesi nedeniyle site sakinleri artık daha dikkatli davranarak, eşyalarını dışarıda bırakmamaya özen gösteriyor.
Başkarcı Dağı istikametinden gelen tilki, günün ilk ışıklarıyla birlikte yine doğal yaşamına dönüyor.




