CAZ FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Uzun bir aranın ardından yeniden düzenlenecek olan Uluslararası Denizli Caz Festivali, 14-21 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Tüm konser, sunum ve atölyelerin ücretsiz gerçekleştirileceği festivalde bu yıl ilk kez “Charlie Parker’a Saygı Gecesi” düzenlenecek.

İlk kez 1997 yılında yazar ve şair Halim Yazıcı tarafından başlatılan Uluslararası Denizli Caz Festivali, uzun yıllar sonra yeniden Denizlili müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Pamukkale Flarmoni Derneği’nin girişimleriyle yeniden hayata geçirilen festival, 14-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Denizli Valiliği İl Kültür ve Müze Müdürlüğü, Buldan Belediyesi, Pamukkale Flarmoni Derneği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve CazKedisi Şiirli Kültür Dergisi iş birliğinde düzenlenecek festival, çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle gerçekleştirilecek.

FESTİVAL DAYANIŞMA RUHUYLA GERÇEKLEŞİYOR

Festivalin ana sponsorluğunu Herakles Termal Otel üstlenirken, Kahve Dünyası, Denizli İstek Vakfı Okulları, Pigotti/Önallar Grup, Woodboz, PEV Özel Okulları, Tuncer Group ve Buldans da organizasyona destek veriyor. Ayrıca Alindair, Gökşin Kimya, Ecogreen, Üroden ve Spinteks/Carbonier festivalin daimi sponsorları arasında yer alıyor. Ekonomik koşulların zorluklarına rağmen düzenlenmeye devam eden festival, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katkılarıyla örnek bir dayanışma modeli ortaya koyuyor.

TÜM ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ OLACAK

Festival kapsamında gerçekleştirilecek konserler, sunumlar ve atölye çalışmaları Buldan Tripolis Antik Kenti ile Denizli Buz Pateni Pisti’nde yapılacak. Festival programındaki tüm etkinlikler ücretsiz olarak sanatseverlerin katılımına açık olacak. Denizli’de uzun süredir nitelikli caz müziğine hasret kalan müzikseverler, festival boyunca birbirinden değerli sanatçıları dinleme fırsatı bulacak.

ÖNDER FOCAN’A YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ

Festival kapsamında geleneksel olarak verilen “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nün bu yılki sahibi, Türkiye’nin ve dünyanın önemli caz gitaristlerinden Önder Focan oldu. Focan, 1997 yılında gerçekleştirilen ilk Denizli Caz Festivali’nde de sahne almıştı. Daha önce söz konusu ödül, CazKolik Portalı Genel Yayın Yönetmeni Feridun Ertaşkan ile dünyaca ünlü caz programcısı, yapımcısı ve editörü Hülya Tunçağ’a verilmişti.

CHARLIE PARKER’A SAYGI GECESİ DÜZENLENECEK

Festivalin dikkat çeken etkinliklerinden biri de ilk kez gerçekleştirilecek olan “Charlie Parker’a Saygı Gecesi” olacak. Be-Bop akımının efsane ismi Charlie Parker anısına düzenlenecek gecede, caz yazarı Feridun Ertaşkan dünyaca ünlü sanatçı hakkında özel bir sunum gerçekleştirecek. Festival Direktörü Halim Yazıcı ve Denizli Caz Kulübü Başkanı Erdem Coza, festivalin yeniden Denizli’ye kazandırılmasında emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve destekçilere teşekkür ederek, tüm müzikseverleri etkinliklere davet etti.