6 BİN ÇİFTÇİYE YEM DESTEĞİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yem desteği programı kapsamında, 19 ilçede 6 bin 317 yetiştiriciye toplam 32 bin 895 çuval yem dağıtılacak. Programın ilk dağıtımı Honaz’da gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, artan üretim maliyetleri karşısında hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilere destek olmak amacıyla yem desteği programını başlattı. Program kapsamında Denizli genelindeki 19 ilçede toplam 6 bin 317 yetiştiriciye 32 bin 895 çuval yem desteği sağlanacak. Destek programının ilk dağıtımı Honaz ilçesinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törende 245 yetiştiriciye toplam 1.236 çuval yem teslim edildi. Honaz’da düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Marım, Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yücel Arazsu, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende üreticilere yemleri teslim edilirken, dağıtımların diğer ilçelerde de etaplar halinde devam edeceği bildirildi.

6 BİN ÇİFTÇİYE YEM DESTEĞİ

“ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Marım, kırsal kalkınmayı destekleyen projelere büyük önem verdiklerini belirtti. Üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak ve yetiştiricilerin daha güçlü bir yapıya kavuşmasına katkıda bulunmak amacıyla desteklerin devam edeceğini ifade eden Marım, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin bu tür projeler sayesinde daha dirençli hale gelmesinin hedeflendiğini söyledi. Üreticilerin güçlenmesinin Denizli tarımı ve hayvancılığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Marım, belediye olarak kırsal kalkınmaya yönelik destekleri sürdüreceklerini kaydetti.

6 BİN ÇİFTÇİYE YEM DESTEĞİ

HAYVANSAL ÜRETİMİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yem desteği programıyla üreticilere ekonomik katkı sağlanmasının yanı sıra, bölgedeki hayvansal üretimin artırılması ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi hedefleniyor.