BULDAN'DA ZEYTİN SİNEĞİNE KARŞI BİYOTEKNİK MÜCADELE BAŞLADI

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde Buldan'ın Çatak Mahallesi'nde zeytin sineğiyle kimyasal ilaç kullanmadan mücadele için 15 üreticiye, 150 dekarlık alanda kullanılacak feromon tuzakları dağıtıldı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin üretiminde verim ve kaliteyi artırmak amacıyla Buldan ilçesi Çatak Mahallesi'nde biyoteknik mücadele uygulamasını hayata geçirdi. Program kapsamında zeytin sineğiyle kimyasal ilaç kullanmadan mücadele edilmesi amacıyla 15 üreticiye, toplam 150 dekarlık alanda kullanılacak miktarda feromon tuzakları dağıtıldı.

ÜRETİCİLERE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

Buldan Ziraat Odası, Buldan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DOYEG iş birliğinde gerçekleştirilen programda, üreticilere feromon tuzaklarının doğru kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı. Böylece biyoteknik mücadelenin etkin şekilde uygulanması hedeflendi.

HEDEF KALİTELİ ÜRETİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM

Çatak Mahallesi'nde tarımsal üretimin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan zeytinin, çevre dostu yöntemlerle korunması amaçlanıyor. Dağıtılan feromon tuzakları sayesinde zeytin sineğinin neden olduğu ürün kayıplarının azaltılması, daha kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretiminin desteklenmesi ile sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Programa Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, İl Müdür Yardımcısı Saffet Üge, Buldan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdal Uğur, Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, il ve ilçe müdürlüğü teknik personeli ile çok sayıda üretici katıldı.