MERKEZEFENDİ'DE 68 MİLYON LİRALIK ULAŞIM HAMLESİ

Merkezefendi Belediyesi, yaklaşık 68 milyon liralık yatırımla ilçenin beş mahallesinde yol ve kavşak yapım çalışmalarını başlattı. İlk etap Kumkısık Mahallesi'nde başlarken, proje kapsamında 5 akıllı dönel kavşak ve binlerce ton asfalt serimi gerçekleştirilecek.

Merkezefendi Belediyesi, ilçe genelinde ulaşımı daha güvenli, konforlu ve modern hale getirmek amacıyla yol ve kavşak yapım çalışmalarına başladı.

Yaklaşık 68 milyon liralık yatırım kapsamında Bahçelievler, Adalet, Bereketler, Merkezefendi ve Kumkısık mahallelerinde gerçekleştirilecek çalışmaların ilk etabı Kumkısık Mahallesi'nde başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ekiplerden proje hakkında bilgi aldı.

150 GÜNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Toplam 150 gün içerisinde tamamlanması planlanan proje kapsamında 5 akıllı dönel kavşak inşa edilecek. Ayrıca 11 bin ton sıcak asfalt serimi, 15 bin metrekare beton parke döşemesi, 8 bin metre bordür imalatı ve 20 bin ton plent miks temel (PMT) çalışması gerçekleştirilecek.

MERKEZEFENDİ'DE 68 MİLYON LİRALIK ULAŞIM HAMLESİ

Projenin ilk uygulama noktası olan Kumkısık Mahallesi'nde ise ilk etapta 1.200 ton sıcak asfalt serimi yapılacak.

BAŞKAN DOĞAN: "YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ilçenin yaşam kalitesini artıracak yatırımları kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, ulaşım altyapısını güçlendirmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Doğan, yaklaşık 68 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında 5 akıllı dönel kavşak, 11 bin ton sıcak asfalt, 15 bin metrekare beton parke, 8 bin metre bordür ve 20 bin ton PMT çalışmasının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Çalışmaların 150 gün içerisinde tamamlanacağını belirten Doğan, planlı, sağlam ve uzun ömürlü projelerle Merkezefendi'nin yaşam kalitesini daha da yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti.

MERKEZEFENDİ'DE 68 MİLYON LİRALIK ULAŞIM HAMLESİ