GAZİ ERDAL ÖZDEMİR HAYATINI KAYBETTİ

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Karakova Mahallesi'nde yaşayan ve Bingöl'de 33 yıl önce 33 şehit verdiğimiz PKK'lı teröristlerin hain saldırısında yaralanan gazi Erdal Özdemir, 53 yaşında hayatını kaybetti. Gazi Özdemir, düzenlenen askeri törenle Karakova'da son yolculuğuna uğurlandı.

Usta birliklerine gitmek üzere 24 Mayıs 1993'te Malatya'daki toplanma merkezinden sivil otobüslerle yola çıkan askerlerin Bingöl-Elazığ kara yolu Bilaloğlu köyü mevkisinde PKK'lı teröristlerin hain saldırısında yaralanan Denizlili Gazi Erdal Özdemir'den acı haber geldi. Pusuya düşürülerek otobüslerden indirilen sivil ve silahsız askerlerden 33'ünün şehit edildiği hain saldırıda ağır yaralanan Gazi Özdemir, 53 yaşında vefat etti.

Denizli'den Ahmet Apak, Baki Umutlu, Ercan Çobanoğlu, Hüseyin Çelik, Mehmet Öztürk, Mustafa Koçanoğlu ve Şeref Tay'ın şehit düştüğü olayda yaralanan Gazi Özdemir'in vefatı, ailesi, yakınları ve mahalle sakinleri başta olmak üzere tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu. Vatan savunması için gittiği genç yaşında yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve gazilik onurunu yıllarca gururla taşıyan Özdemir, Pamukkale ilçesine bağlı Karakova Mahallesi'nde bugün öğleyin düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından yayımlanan taziye mesajında, "Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli şubesi üyesi Gazi Erdal Özdemir vefat etmiştir. Gazimize Allah’tan rahmet diler, acılı ailesine sabırlar dileriz. 24 Mayıs 1993 Yında Bingöl Elazığ Kara yolunda 33 Askerin Şehit Edilmesi Olayın dan sağ kurtulan gazimiz" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Güvenpark’ta Hak Arama Mücadelesine katılan Kahraman Gazimiz Erdal Özdemir'in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Hayatını Kaybeden Gazi Erdal Özdemir'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve kahraman gazilerimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Er Şehit ve Er Gaziler Platformu üyelerinin, 20 gündür Güvenpark'ta eşit özlük haklarına ilişkin taleplerinin karşılanması için eylem yaptıkları, eyleme katılan er gazi Erdal Özdemir'in rahatsızlanmasının ardından dün memleketine götürülürken yolda hayatını kaybettiği öğrenildi.