DENİZLİ'DE GELİŞTİRİLEN BORSA-20 NOHUDUNDA İLK HASAT YAPILDI

Denizli Ticaret Borsası tarafından geliştirilen Borsa-20 nohut çeşidinin ilk hasadı, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Ballık Köyü'nde gerçekleştirildi. Hasatla birlikte çeşidin bölge koşullarındaki performansı yerinde incelendi.

Denizli Ticaret Borsası tarafından geliştirilen Borsa-20 nohut çeşidinin ekildiği Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Ballık Köyünde 22 dekarlık arazide Hasat ve Tarla Günü düzenlendi.

Etkinlikte gerçekleştirilen hasatla birlikte Borsa-20 nohut çeşidinin bölge şartlarındaki gelişimi ve performansı sahada gözlemlendi.

TOHUMLAR FARKLI İLLERDE ÜRETİCİYLE BULUŞTU

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Borsa-20'nin 15 Nisan'da Afyonkarahisar'da toprakla buluşturulduğunu hatırlatarak, çeşidin üreticilerle buluşmasından ve sahadaki sonuçlarını görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Denizli'de geliştirilen Borsa-20 tohumlarının Afyonkarahisar'ın yanı sıra Antalya, Uşak, Ankara, Eskişehir, Kütahya ve farklı illerdeki üreticilere ulaştırıldığı belirtildi.

Farklı bölgelerde üretimi yapılan Borsa-20'nin ilk hasadı Afyonkarahisar'da gerçekleştirilirken, diğer illerde hasat öncesi gelişim sürecinin devam ettiği kaydedildi.

DENİZLİ'DE GELİŞTİRİLEN BORSA-20 NOHUDUNDA İLK HASAT YAPILDI

"SAHADAKİ BAŞARI BİZİ GURURLANDIRIYOR"

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Borsa-20'nin Anadolu'nun farklı bölgelerinde üreticilerle buluşmasının önemli olduğunu belirtti.

Tefenlili, "Denizli Ticaret Borsası olarak üreticimizin emeğine değer katacak, verimliliği artıracak ve tarımsal üretime katkı sağlayacak çalışmalara büyük önem veriyoruz. Borsa-20'nin farklı illerimizde üreticilerimizle buluşması ve Afyonkarahisar'da hasadını gerçekleştirmek bizler için büyük bir gurur. Tohumlarımızın farklı iklim ve toprak koşullarındaki performansını sahada görmek, doğru bir çalışma yürüttüğümüzü bizlere gösteriyor." dedi.

DENİZLİ'DE GELİŞTİRİLEN BORSA-20 NOHUDUNDA İLK HASAT YAPILDI

ÜRETİM SONUÇLARI TAKİP EDİLECEK

Borsa-20'nin farklı bölgelerdeki üretim sonuçlarını izlemeyi sürdüreceklerini ifade eden Tefenlili, amaçlarının Denizli'de geliştirilen bu çeşidi Anadolu'nun farklı bölgelerindeki üreticilerle buluşturmak ve elde edilen sonuçlarla ülke tarımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Tefenlili, üreticilerden gelen geri bildirimlerin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, Denizli Ticaret Borsası'nın üreticilerle iş birliği içinde çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.