37 BİN 500 KİTAP OKUYUCULARLA BULUŞUYOR

Merkezefendi Belediyesi tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan Merkez Kütüphane, yeniden kitapseverleri ve öğrencileri ağırlamaya başladı. 37 bin 500 kitaplık koleksiyona sahip kütüphane, 08.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Merkezefendi Belediyesi, eğitim alanındaki çalışmalarını ve öğrencilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda tadilatı tamamlanan Merkez Kütüphane yeniden vatandaşların kullanımına açıldı.

Adalet Mahallesi'nde bulunan ve 7'den 70'e her yaştan okuyucuya hitap eden Merkez Kütüphane, 37 bin 500 kitabı Merkezefendili ve Denizlililerle buluşturuyor. Özellikle konforlu bir ortamda ders çalışmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği merkez, sabah saat 08.00'de açılıyor ve gece 00.00'a kadar hizmet veriyor.

37 BİN 500 KİTAP OKUYUCULARLA BULUŞUYOR

HER YAŞTAN OKUYUCUYA HİTAP EDİYOR

Yılın her döneminde kitapseverler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören Merkez Kütüphane, zengin yayın koleksiyonunun yanı sıra farklı yaş grupları ve ihtiyaçlara yönelik bölümleriyle hizmet sunuyor.

Merkezde yetişkin ve çocuk kütüphanelerinin yanı sıra çok amaçlı salon, fuaye alanı, 300 kişilik amfi, çocuk oyun alanı, bilgisayar erişim alanı, gençlik bölümü, engelli bölümü ve okul öncesi bölümü bulunuyor.

Kütüphanede ayrıca süreli yayınlar, kafe, bireysel çalışma odaları, grup çalışma odaları ve açık okuma alanları yer alıyor. Bu alanlar, öğrencilere ders çalışma ve ödevlerini hazırlama imkânı sağlıyor.

37 BİN 500 KİTAP OKUYUCULARLA BULUŞUYOR

MERKEZ KÜTÜPHANE'NİN ZENGİN KOLEKSİYONU OKUYUCULARLA BULUŞUYOR

Merkez Kütüphane'ye üye olanların sayısı her geçen gün artarken, bugüne kadar 79 bin 500 kişinin kütüphaneye üye olduğu belirtildi.

Kütüphaneden günlük ortalama 124 kitap ödünç alınırken, bu sayı aylık ortalama 3 bin 720, yıllık ortalama ise 44 bin 640 olarak kayıtlara geçti. Süreli yayınlardan romanlara, ansiklopedilerden farklı türlerdeki eserlere kadar çok sayıda yayın, Merkez Kütüphane'nin raflarında okuyucularla buluşuyor.